Zimski sportovi

Schild pred Malim globusom, Jelušić i Fleiss loše

Goran Tomičić • petak, 14.03.2008.

Marlies Schild je u vodstvu nakon prve vožnje završnog slaloma skijašica, a Zahrobska zaostaje tek pet stotinke. Ana Jelušić i Nika Fleiss niju najbolje odvezle, ali su ipak ušle u drugu vožnju. Hosp je na trećem mjestu i još se može nadati preokretu u borbi za Veliki kristalni globus...

Najbolja slalomašica ove sezone najbrža je nakon prve vožnje finalne utrke. Vozila je mirno i rutinirano, a ključnu prednost je izborila u gornjem dijelu, a u nastavku se vidjela važnost velikog iskustva i sačuvala je prednost, te se zasluženo nalazi pred osvajanjem Malog kristalnog globusa. Nicole Hosp na trećem mjestu zaostaje 24 stotinke i vjerojatno će zadržati teoretske izglede za obranu Velikog kristalnog globusa, budući da Vonn na 54. mjestu zaostaje za osvajačima bodova više od sekunde.

Ana Jelušić je solidnom vožnjom najavila izlaz iz krize. Krenula je prilično napadački, ali je već u gornjem dijelu izgubila 72 stotinke, što nije mogla nadoknaditi. Nastavila je istim ritmom, što je bilo dovoljno za 13. mjesto uz zaostatak sekundu i 86 stotinki.

Vezane vijesti

Mirno je odvezla Nika Fleiss, ali ipak je uspjela osvojiti inače solidno 24. mjesto. Nakon gornjeg dijela je zaostala čak sekndu i 19 stotinki i bilo je jasno da će završiti daleko od vrha. Na 15. mjestu, posljednjem koje donosi bodove, je Nina Loeseth s 58 stotinki bolji rezultatom od naše skijašice.

Bormio, slalom, prva vožnja
1. Marlies Schild (Aut) 52:09
2. Sarka Zahrobska (Češ) +0:05
3. Nicole Hosp (Aut) +0:24
4. Kathrin Zettel (Aut) +0:39
5. Veronika Zuzuloba (Slk) +0:65
6. Tanja Poutiainen (Fin) +0:67
7. Anja Pärson (Šve) +0:88
8. Theresse Borssen (Šve) +0:99
9. Chiara Costazza (Ita) +1:08
10. Maria Pietilae-Holmner (Šve) +1:37
...
13. Ana Jelušić (Hrv) +1:86
...
24. Nika Fleiss (Hrv) +2:93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!