Zimski sportovi

Ligety visi, Kostelić odustao

Petar Plevnik • petak, 14.03.2008.

Nakon prve vožnje veleslaloma u Bormiju u vodstvu je Bode Miller sa 24 stotinke prednosti ispred Benjamina Raicha, koji bi u slučaju ovakvog raspleta osvojio Mali kristalni globus u veleslalomu, budući da je glavni konkurent Ted Ligety na šestom mjestu. Ivica Kostelić nije završio utrku...

Još jednom tipičnom "Millerovskom" vožnjom, Bode Miller došao je korak bliže ionako poprilično sigurnom naslovu pobjednika Svjetskog kupa za sezonu 2007/08. Amerikanac je posebno impresivno odvezao donji dio staze koji je većini skijaša zadavao najviše problema te u cilj ušao sa 24 stotinki prednosti u odnosu na Bennya Raicha.

Raich može priželjkivati da ovakva situacija ostane i na kraju utrke, budući da se do ove utrke vodeći u poretku veleslaloma Ted Ligety nalazi na sedmom mjestu, što bi u slučaju takvog raspleta donijelo Raichu Mali kristalni globus. Treći kandidat za Mali kristalni globus Manfred Moelgg nalazi se na devetom mjestu i njemu bi trebalo malo čudo da Talijan slavi u konačnici.

Nakon dugo vremena Ivica Kostelić nije završio utrku. Već na samom početku staze Ivica je preagresivno ušao u vrata i to je ujedno značilo kraj utrke za hrvatskog majstora, koji će prigodu za popravljanje dojma imati u sutrašnjem slalomu.

Druga vožnja na rasporedu je u 12:30.

Bormio, veleslalom (M):
1. Bode Miller (SAD) 1:08.10
2. Benjamin Raich (Aut) +0.24
3. Massimilliano Blardone (Ita) +0.32
4. Jean-Baptiste Grange (Fra) +0.35
5. Hermann Maier (Aut) +0.46
6. Hannes Reichelt (Aut) +0.51
7. Ted Ligety (SAD) +0.53
8. Didier Cuche (Švi) +0.64
9. Richard Cyprien (Fra) +0.69
9. Manfred Moelgg (Ita) +0.69
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!