Nogomet

Olić na Petrića

Kristian Hohnjec • petak, 14.03.2008.

U petak navečer 24. kolo Bundeslige otvorit će Schalke i Duisburg, dok je nominalno najzanimljiviji susret na rasporedu u subotu, dvoboj vjerojatno prvog Bilićevog napadačkog para - Olić vs. Petrić. Bayern očekuje nezahtjevno gostovanje u Cottbusu, dok će Werder pokušati zadržati priključak domaćom pobjedom nad Wolfsburgom...

Ivan Rakitić najavljen je u početnoj jedanaestorici za susret s Duisburgom, kojeg Schalke mora dobiti da bi ostao u lovu na treće mjesto, odnosno kvalifikacije za Ligu prvaka. S obzirom na pozamašan broj ozljeda, očekuje se da trener Duisburga Bommer po prvi puta u početni sastav uvrsti našeg napadača Bojana Vručinu, koji je dosad pet puta ulazio s klupe.

Nakon ispadanja iz Europe, HSV će se pokušati vratiti na pravi trag pobjedom protiv dortmundske Borussie. Ivica Olić i Mladen Petrić nisu upitni, dok je će Robert Kovač prema najavama susret početi s klupe. Sportski direktor Michael Zorc na raspolaganje je dobio 11 milijuna eura, kako bi poboljšao momčad, a kao zamjena za iskusnog Kovača spominje se njegov mlađi reprezentativni kolega Dario Knežević.

Ivan Klasnić poslije kratkotrajnog izbivanja s travnjaka ponovno je u konkurenciji za momčad, no ne očekuje se da će ga Schaaf uvrstiti u početnu postavu za nedjeljni dvoboj s Wolfsburgom. Glavni favorit za naslov prvaka Bayern gostuje kod Prašnikarovog Energija, a s bavarskim napadačima od prve minute trebali bi se boriti Ivan Radeljić i Mario Cvitanović.

Bundesliga, 24. kolo: Schalke 04 - Duisburg; Hansa Rostock - Hertha; Karlsruhe - Eintracht; Bochum - Stuttgart; HSV - Borussia Dortmund; Hannover - Arminia; Energie - Bayern; Bayer Leverkusen - Nürnberg, Werder - Wolfsburg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!