Rukomet

Hamburg u problemima

Ivan Ambroš • petak, 14.03.2008.

U subotu Portland i Hamburg odlučuju o sudbini Croatia osiguranja Zagreb u Ligi prvaka. Samo pobjeda Španjolaca ostavlja Zagreb u igri za polufinale. Veliki problem za njemačkog trenera Martina Schwalba predstavljaju ozljede jer u Pamploni neće moći računati na čak pet ozljeđenih igrača...

Nevjerojatan Hamburgov popis od pet imena posljedica je izuzetno napornog rasporeda u Njemačkom prvenstvu, Ligi prvaka, ali i na nedavno završenom Europskom prvenstvu. Oleg Velyky, Guillaume Gill, Torsten Jansen, Mathias Flor, i Stefan Schröder igrači su bez kojih će Martin Schwalb morati na put u Pamplonu. Velyky se bori protiv raka, Gill ide na operaciju lakta, Schröder je slomio ruku, Jansenu je puknuo mišić a Flohr ima problema s križnim ligamentima.

"Morat ćemo puno toga mijenjati, nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu", rekao je njemački trener Martin Schwalb. Kao dio te prinudne taktike, Heiko Grimm će morati na lijevo krilo.

Na drugoj strani, Javier Cabanas ima manje problema s ozljedama. Andorinho je jedini igrač koji zasigurno neće istrčati protiv Hamburga. Naš Davor Dominiković također ima problema i zbog bolova nije igrao posljednji susret Asobal lige protiv Antequere. Iako ozbiljnost ozljede nije proporcionalna burnoj reakciji medija koju je izazvala, problem su bolovi. Stoga će konačnu odluku o igranju ili neigranju donijeti sam Davor neposredno pred početak utakmice. Poznavajući njega, još će jednom stisnuti zube. Za Portland, ali i za Zagreb...

Tomas Svensson je ime kojeg se igrači Hamburga možda i najviše pribojavaju. U posljednja dva tjedna, odigrao je četiri fenomenalne utakmice i u velikoj je formi. Iskusni 40-godišnjak je praktično skidao svaku drugu loptu, što mu od srca želimo i protiv Hamburga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!