Zimski sportovi

Detroit prvi do stotke i play-offa

Krešimir Ferlak • petak, 14.03.2008.

Pobjedom nad Dallasom, Detroit Red Wingsi postali su prvi klub koji je osigurao doigravanje te došao do 100 bodova u sezoni. Uz to, jedan rekord su dostigli, a jedan srušili. Colorado je pak uvjerljivom pobjedom nad Edmontonom preuzeo vrh svoje divizije...

Od samog početka sezone Detroit je najuvjerljivija momčad lige i nije čudo da su prva momčad koja je riješila brige oko play-offa. Jedino je veljača bila loša za Red Wingse, ustavri grozna, kada su pobijedili samo jednu od jedanaest utakmica, ali u ožujku se stvari vraćaju na mjesto i jučer su protiv odličnog Dallasa ostvarili petu pobjedu zaredom. Starsi su sredinom druge imali 3:1, ali Red Wingsi su slavili s 5:3. Pavel Datsyuk je s dva pogotka i asistencijom bio najbolji pojedinac susreta, dok je Valtteri Filppula pridodao pogodak i dvije asistencije.

Detroit je ovom pobjedom 17. puta zaredom izborio play-off što je rekord u svim američkim profesionalnim sportovima. Također, jedan drugi rekord su dostigli. Naime, ovo je osma sezona zaredom da je Detroit došao do 100 ili više bodova, jedini klub kojem je to prije uspjelo je Montreal od 1975. - 1982. godine, kada su Canadiensi osvojili četiri Stanley Cupa zaredom. Zanimljivo je da je Montreal tada trenirao legendarni Scotty Bowman koji je s Detroitom osvojio tri Stanley Cupa, 1997., 1998. i 2002. godine.

Colorado nastavlja s odličnim rezultatima iako i dalje ima nekoliko bitnih igrača izvan momčadi. "Sve linije pridonose rezultatu, svidjela mi se cijela utakmica", izjavio je nakon susreta trener Colorada Joel Quenneville. Upravo to je trenutno najveća snaga Colorada, što golovi stižu svake večeri sa raznih strana. Jučer su junaci bili Jaroslav Hlinka i Tyler Arnason koji su upisali po jedan pogodak i asistenciju. Dva nova boda za Avalanche, a s obzirom da je Calgary poražen, Colorado je preuzeo vrh divizije i došao na treće mjesto u konferenciji.

Ottawa je slavila u Montrealu i pokazala da ne misli odustati od borbe za vrh istočne konferencije. Jason Spezza je postigao dva pogotka, povratnik u momčad, kapetan Daniel Alfredsson dodao je asistenciju, a na golu je briljirao Martin Gerber za konačnih 3:0 Senatorsa. Borba za vrh Istoka svakim danom je ve zanimljivija. Nakon jučerašnjih rezultata prvo mjesto drži New Jersey, a samo bod zaostaju Pittsburgh, Montreal i Ottawa.

Nhl, rezultati: Boston – Tampa Bay 1:3, Atlanta – Calgary 6:4, Montreal – Ottawa 0:3, Detroit – Dallas 5:3, Nashville – Los Angeles 1:4, Minnesota – New Jersey 3:4 (SO), Colorado – Edmonton 5:1, Phoenix – Vancouver 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!