Rukomet

Baselski dogovori o SP-u

Maja Čeko • petak, 14.03.2008.

SP u Hrvatskoj svakim je danom sve bliže pa su se u Baselu sastali predstavnici HRS-a na čelu s predsjednikom Saveza Željkom Kavranom i predsjednik IHF-a Hassan Moustafa. Najviše pažnje posvetilo se sustavu po kojem će se odigravati natjecanje...

Osim predsjednika HRS-a, našu delegaciju predstavljali su i direktor marketinga Silvio Njirić, te glavni tajnik Damir Poljak, koji je za web-stranice HRS-a pojasnio o kakvim se prijedlozima, vezanim za sustav natjecanja na nadolazećem SP-u, pričalo: "Trenutno postoje dva prijedloga sustava natjecanja na Svjetskom prvenstvu. Naš prijedlog je da se igra u četiri skupine s po šest reprezentacija, nakon toga po tri najbolje idu dalje, rade se dvije skupine po šest reprezentacija. Međusobno igraju momčadi koje nisu igrale u skupini i najbolji igraju polufinale (A1 - B2 i A2 - B1) i finale. Znači, bez četvrtfinalne utakmice, tj. bez eliminacijskog susreta. Prijedlog IHF-a, koji nije nezanimljiv, jest da se uvede osmina finala, zatim četvrtfinale, polufinale i finale. Još ćemo se međusobno iskonzultirati i očitovati u roku od 15 dana."

Što se tiče izvlačenja skupina za SP, dogovoreno je da će se ždrijeb održati u Zagrebu 21. lipnja kada će se održati i proslava 60. obljetnice HRS-a. Taj dan će se iskoristiti i za predstavljanje "pametne lopte", inače nazvane iBall, koja će se po prvi put koristiti upravo u Hrvatskoj pa će prigodno biti obojena u hrvatske boje.

No, nije SP bila jedina tema u Baselu. Naime, vrlo brzo dolaze i muške kvalifikacije za OI pa se pričalo i o domaćinu kvalifikacija: "U roku od 10-ak dana odlučit ćemo hoće li se kvalifikacije igrati u Zadru ili Zagrebu. Obje dvorane se grade i zadovoljni smo tempom izgradnje. Vjerujemo da će dvorane biti gotove na vrijeme i s te strane nema nikakvih problema. Predstavnici Sportfivea, koji imaju TV prava, posebno su bili zainteresirani za sustav natjecanja, a ne smijemo zaboraviti niti na predstavnike Adidasa s kojima smo razgovarali o produženju ugovora koji istječe 2009. godine."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!