Rukomet

Kaleb: "Mi ćemo svoje odraditi"

Zvonimir Šimunović • petak, 14.03.2008.

Nikša Kaleb u 35. godini igra možda i svoju posljednju rukometnu sezonu (odluku prolongirao do ljeta). Uz Olimpijske igre s reprezentacijom, najveća želja lijevog krila Zagreb Croatia osiguranja je proboj u polufinale Lige prvaka. Zadatak je pobijediti Flensburg u Njemačkoj, a prije toga dočekati dobre vijesti iz Pamplone...

Nedjeljni susret protiv Flensburga vrhunac je sezone za Zagreb CO. Ustvari, nadamo se da će tako biti, jer prvak Hrvatske za prolazak u polufinale Lige prvaka treba i pobjedu San Antonija nad Hamburgom dan ranije. Nikša Kaleb bio je jedan od najboljih zagrebaša u prvom poluvremenu susreta protiv Španjolaca prošlog vikenda. U nastavku je ostao na klupi, a Zagreb je potonuo: "Trener Červar voli često rotirati momčad, ali ne znam zašto nisam igrao u drugom poluvremenu. Možda je trener procijenio da imamo jednako kvalitetnih 14 igrača kao najveći europski klubovi, no naša je realnost ipak malo drugačija"- iskren je bio Kaleb u razgovoru za portal HRS-a.

"Naša je momčad prepuna mladih igrača, a iskustvo je itekako važno u ovakvim utakmicama. To se najbolje vidi po igri u obrani. Jer, lako je zabijati u napadu, no tako se ne može dobiti utakmica. Mi slične nedostatke lako rješavamo u prvenstvu, ali europske su utakmice nešto sasvim drugačije. Nedopustivo je da primimo 20 pogodaka u jednom poluvremenu. Zato mi moje neigranje nije jasno, jer mislim da sam dokazao da u oba smjera mogu igrati jednako kvalitetno, dok za druge baš i nisam siguran."

Bez obzira na sve, San Antonio je završena priča, a utakmica u Flensburgu budućnost. Kaleb i dalje vjeruje kako Zagreb CO može proći među najbolje četiri momčadi Europe. Bio bi to rezultat kojem se prije početka sezone malo tko nadao: "Flensburg više nema šanse za prolaz dalje i u tom vidim našu veliku priliku. Također, San Antonio i Hamburg igraju prije nas, tako da ćemo mi jako dobro znati na čemu smo. Vjerujem, iako je Hamburg realno kvalitetnija momčad, da će Balić i društvo iskoristiti prednost domaćeg terena, a onda bismo mi imali sve u svojim rukama. U takvoj situaciji ne bismo propustili šansu plasirati se u polufinale."

I da vikend pred nama ne završi za Zagreb CO sretnim raspletom, Kaleb je zadovoljan sezonom: "Već i ovo do sada je veliki uspjeh. Tko je uopće mogao misliti da ćemo do posljednjeg kola biti u igri za prvo mjesto u skupini. Pogotovo nakon lošije odigranog prvog dijela Lige prvaka. Baš zato, ako dobijemo priliku odlučivati u našoj utakmici, možemo igrati bez pritiska."

Nije propustio prokomentirati i rasplet u ostalim skupinama: "Ne mogu se oteti dojmu da nismo baš svi jednaki što se odnosa EHF-a prema klubovima tiče. Npr. Barcelona je do polufinala stigla nakon što nije ni trebala igrati ovo natjecanje, već je dobila pozivnicu. Uz nju i Kiel, mislim da će u polufinale Ciduad Real, a iz naše skupine (koja se na kraju i potvrdila kao najteža i najneizvjesnija), naravno, Zagreb CO."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!