Tenis

Start po najljepšim željama

Ivor Krapac • subota, 15.03.2008.

Drugi dan Masters Series turnira u Indian Wellsu donio nam je dvije pobjede hrvatskih aduta. Marin Čilić prošao je početnu prepreku protiv perspektivnog japanskog kvalifikanta Keija Nishikorija, izborivši hrvatsko drugo kolo protiv Ivana Ljubičića, dok je Mario Ančić obavio svoj startni zadatak pobjedom nad Gaelom Monfilsom...

Dvoboj mladih nada, 19-godišnjeg Čilića i godinu mlađeg Nishikorija, otišao je na stranu bolje rangiranog tenisača. Marin je ispratio japanskog kvalifikanta sa 6:2 i 6:4, ne dajući suparniku priliku za veselje slično onom prošlomjesečnom iz Delray Beacha, kada je senzacionalno uzeo naslov i s tim uspjehom došao korak bliže prvih sto na svijetu, s trenutnim 126. mjestom na Entry listi.

Prvi set otišao je u Marinovom smjeru nakon breaka u drugom gemu, u kojem je okrenuo Nishikorijevih 40:0, pa držanja za 3:0 s dvije spašene nevezane Japančeve break-lopte. U nastavku je hrvatski adut propustio još nekoliko prilika za break, da bi ipak zaključio set još jednim oduzetim suparnikovim servisom, u osmom gemu.

Drugi dio posla bio je nešto teži, a Marin ga je obavio uz nadoknađeni rani break zaostatka i minus od 4:2. Japanac dalje od toga nije došao. Četiri uzastopna osvojena gema osigurala su kraj ove priče i drugo kolo protiv Ivana Ljubičića, koji je, kao 23. nositelj, bio slobodan na startu. Čilić i Ljubo još nisu igrali službeni meč, no, jasno, trenirali su dosta puta i poznaju se jako dobro, tu velikih nepoznanica neće biti.

Nije bilo nepoznanica ni s Marijem Ančićem. Nakon finala Marseillea, pa polufinala zagrebačkog Indoorsa u prva dva turnirska nastupa u godini, Mario je potvrdio da se vraća u uobičajen ritam bez puno poteškoća protiv Gaela Monfilsa, koji je pao sa 6:3 i 6:2.

U prvom setu bio je dovoljan samo jedan break, za 4:2, dok je u drugom servis tamnoputog Francuza pao još triput, uz dovršetak posla za nešto više od sata i 20 minuta igre. U drugom kolu čeka 12. nositelj, Čileanac Fernando Gonzalez, protiv kojeg Mario ima 2-2 u međusobnom omjeru.

Ivo Karlović također je, kao 20. nositelj, bio slobodan u prvom kolu, a u drugom će se sresti s igračem iz kvalifikacija. Riječ je o 27-godišnjem Južnoafrikancu Riku de Voestu, koji je na startu sa 7:6(4) i 7:5 eliminirao Nijemca Michaela Berrera.

Masters Series Indian Wells, 14.3.2008., prvo kolo: Čilić (Hrvatska) - Nishikori (Japan, Q) 6:2, 6:4, Ančić (Hrvatska, WC) - Monfils (Francuska) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!