Nogomet

Marseille vida rane kod Runje

Maja Giljanović • subota, 15.03.2008.

Šokiran u Sankt Petersburgu nakon beskrvne igre koja ih je na koncu stajala prolaza u četvrtfinale Kupa UEFA nauštrb Zenita Ivice Križanca, Marseille se iskupljenju nada na sutrašnjem gostovanju u Lensu hrvatskog reprezentativca Vedrana Runje...

Eric Gerets nije se uoči puta želio navući: novinari su, naime, postavili baketinu servirajući mu navodne žestoke kritike predsjednika Pape Dioupa, ali trener trenutno četvrtoplasiranog Marseillea primiruje strasti. "Pape se rijetko oglašava, ali kad to čini uglavnom ima valjane razloge. Ne namjeravam, međutim, polemizirati putem medija i sve što si eventualno imamo reći obavit ćemo u privatnosti svlačionice. Sigurno je, pak, da su igrači razočarani, štoviše bijesni pa našim navijačima mogu obećati više nego stopostotan angažman i lov na sva tri boda".

S druge strane Sang et Or je u delikatnoj poziciji s obzirom na poraz sredinom tjedna od Lillea u zaostalom susretu 19. kola kojim se Papinova momčad našla u škripcu: 16. su, sa samo dva boda više od PSG-a i Sochauxa koji s 31 bodom balansiraju na samoj crti ispadanja. Nadu u pozitivan ishod podgrijava samo činjenica da od 2001. na svom Felix Bollaertu nisu poraženi od strane nekadašnjeg europskog prvaka.

Također sutra će i Bordeaux pokušati prebrisati razočaranje prošlotjednim porazom u Lyonu. Lavovi su odmakli na gotovo nedostižnih šest bodova i želi li, a želi, Blanc u preostalih deset kola stvoriti kakav-takav pritisak, unatoč izostanku ozlijeđenog Wendela, na Chaban Delmasu pod mus mora pasti petnaestoplasirani Strasbourg u prošlom kolu na svom terenu šokiran od fenjeraša iz Metza.

Lyon, pak, bez Juninha koji je u srijedu na treningu ozlijedio butni mišić pa propušta sljedećih desetak dana i Govoua (uz otprije još Clebera i Müllera) gostuje kod Monaca naših Jerka Leke i Nikole Pokrivača. Šesterostruki je uzastopni francuski prvak učinio velik korak ka sedmom u 28. kolu i prevladava dojam da bi se Perrin mogao zadovoljiti bodom tim više jer na Luisu II momčad nije slavila još od 2001.

Od preostalih susreta PSG-ov protiv Valenciennesa privlači najviše pozornosti. Parižani su dvama uzastopnim porazima dotakli gotovo samo dno: isključivo zahvaljujući gol-razlici odnosno tri gola plusa nad Sochauxom drže se, naime, poviše zone ispadanja. Sreća po Le Guena da na Park prinčeva stiže momčad s najgorom gostujućom statistikom Le Championnata koja je u 14 ovosezonskih susreta van svog Nungessera upisala jednu jedinu pobjedu i to još u kolovozu protiv Lorienta (3:1). U prijestolnici štoviše nisu pobijedili od davne 1976.

Les Grenats iz Metza i dalje grizu: neočekivanim trijumfom u Strasbourgu smanjili su zaostatak na matematički dostižnih 13 bodova i na Saint Symphorienu će večeras protiv šestoplasirane Nice tražiti produženje lijepe serije: Antonettijeva momčad, naime, nije kod njih slavila još od 1981., a s obzirom da osam utakmica (sedam prvenstvenih i izlijetanje u Kupu od niželigaša Angersa) u nizu ne zna za pobjedu, ne bismo se kladili protiv probuđenih Pouliquenovih trupa.

Bodove spasa traži i Sochaux kod kuće protiv trećeplasiranog Nancyja i pobijedi li, uz povoljan rasplet ostalih utakmica Peugetovci bi mogli, po prvi put nakon mjeseci tavorenja na samom dnu, poskočiti na 16. mjesto. Sličnom se nadaju i Ljubičice iz Toulousea, ali s gostovanja na Geoffroy Guichardu protiv Saint-Etiennea rijetko tko (ove sezone dosad samo PSG u prosincu) odnosi pun plijen.

Le Championnat, 29. kolo:
Monaco - Lyon (16)
Sochaux - Nancy (20)
Le Mans - Rennes
Metz - Nice
Lorient - Auxerre
PSG - Valenciennes
St Etienne - Toulouse
Lille - Caen
Bordeaux - Strasbourg (sutra, 18)
Lens - Marseille (20.55)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!