Nogomet

Bitnija forma ili kvaliteta?

Zoran Zdelar, Mihaela Bradovski • subota, 15.03.2008.

Trenutna forma Rijeke i Zagreba gurnula bi momčad iz Kranjčevićeve u ulogu favorita, no Riječani su na svom travnjaku ove sezone iznimno uspješni i bit će zanimljivo vidjeti hoće li unatoč brojnim izostancima uspjeti doći do svoje prve pobjede u nastavku prvenstva. Na Zagrebovoj strani je forma, dok je Rijeka ipak kvalitetnija momčad ove sezone...

Nogometaši Rijeke teško da mogu biti previše zadovoljni učinkom na početku proljetnog dijela prvenstva i priznaju i na Kantridi da je upravo dvoboj sa Zagrebom utakmica od koje bi se trebalo ozbiljnije krenuti o obranu druge pozicije kako bi iduće sezone zaigrali u Europi. Važno je stoga Rijeci večeras osvojiti sva tri boda, a u tom naumu sigurno neće pomoći brojne promjene u momčadi na koje je Zlatko Dalić prisiljen, što zbog ozljeda, a što zbog suspenzija.

Georgi Ivanov i Anas Sharbini nemaju pravo nastupa, dok Andre Luizu, Bakoviću i Bertoši zdravstvena situacija ne dozvoljava istrčati na teren. Jedina dobra vijest u tom pogledu je oporavak Darija Jerteca, no kako je izgubio kontinuitet igranja, priliku će čekati s klupe za rezervne igrače.

Rijeka u svojim redovima ima čak četiri nogometaša koja su prije nastupala u dresu Zagreba, a jedan od njih je i Nino Bule, koji smatra kako je Zagreb najbolja momčad koja se nalazi u donjem dijelu ljestvice trenutno. "Zagreb ima mnogo opasnih pojedinaca, a uz posebno opasne bočne igrače, njihovo prvo ime je vratar Stojkić. Ipak, mi igramo pred svojom publikom i vjerujem u našu pobjedu", rekao je Bule.

"Iako postoji dosta problema prilikom sastavljanja prve postave, nećemo kukati, već ćemo učiniti sve kako bismo pobijedili. Svjesni smo da nismo krenuli najbolje u nastavku prvenstva i sad želimo napokon ostvariti prvu pobjedu na proljeće. U utakmicu ćemo ući napadački, kako bismo mi postignuli što prije prvi gol, koji bi nas značajno rasteretio. Očekujem i od Zagreba da zaigra ofenzivno, ali oni će igrati koliko im mi dozvolimo", vjeruje Rijekin strateg.

Slika 1 od 1.
Foto: Sandro Donda

U Kranjčevićevoj optimistično ozračje. Zagreb 360 minuta ne zna za poraz, a na današnji dvoboj na Kantridi iz Ulice pjesnika gledaju kao na priliku za revanš za nes(p)retni poraz iz 16. kola. Nepostojeći jedanaesterac i trenutak dekoncentracije do tada najjače karike "bijelih", kapetana Dragana Stojkića, stajale su Zagrebaše bod(ov)a.

U odnosu na prethodno gostovanje u Rijeci Pjesnici će biti oslabljeni za ozlijeđene Lovreka, Labudovića i Grgića te kartoniranog Ivankovića. Na poziciji lijevog stopera od prve će minute zaigrati Miroslav Pejić dok će Labudovića zamijeniti Josip Mikulić. I u ovom će susretu Miroslav Blažević startati sa Davorom Piškorom i Senijadom Ibričićem u napadu iako je i forma mladog napadača Josipa Jurendića obećavajuća.

U susretu sa Rijekom trećeg žutog kartona morat će se čuvati Ibričić, Čutura, Kartelo i Oršulić s obzirom da "bijele" već u srijedu čeka težak susret sa Dinamom. Pobjeda u Rijeci pred gostovanje Dinama mnogo bi značila Zagrebašima jer "modri" nisu protivnik na kojem se može izvlačiti za prethodne propuste.

Ovo je treći ogled Rijeke i Zagreba ove sezone. Nakon što je odigrano 2:2 u Kranjčevićevoj, Riječani su u studenom prošle godine slavili s 2:1. I ukupan njihov međusobni ogled ukazuje na to da je večerašnji domaćin u ulozi favorita. Rijeka je dosad slavila 11 puta, Zagreb pet, dok su četiri utakmice završile bez pobjednika. Gol razlika iznosi 31:21 u korist Rijeke. Posljednji trijumf Pjesnika na gostovanju u Rijeci onaj je iz njihove šampionske sezone, slavili su tada rezultatom 1:0.

T-Com 1. HNL, 23. kolo: Rijeka – Zagreb 20.05h (HTV 2)

Rijeka: Žilić - Marčić, Vučko, Čagalj, Budicin - Šafarić, Jakirović - Bule, Štrok, Škoro - Đalović.

Zagreb: Stojkić - Mikulić, Nadarević, Pejić - Kartelo - Mujdža, Brkljača, Parlov, Čutura - Piškor, Ibričić

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!