Zimski sportovi

Važna prednost Moelgga, Kostelić dobar

Goran Tomičić • subota, 15.03.2008.

Manfred Moelgg je u vodstvu nakon prve vožnje slaloma u Bormiju, a budući da je Grange na četvrtom mjestu Talijan bi mogao osvojiti Mali kristalni globus. Ivica Kostelić je dobro odvezao i nalazi se na osmom mjestu...

Tri skijaša s najboljim startnim brojevima nalaze se na vrhu nakon prve vožnje. Na domaćem terenu najbolje je odvezao Manfred Moelgg, a ključnu prednost je izborio u sredini, gdje je većina skijaša odvezla mirno, ali Talijan je nastupio agresivno. Takav stil bi mogao biti odlučujući u borbi za Mali kristalni globus, budući da je Grange tek na četvrtoj poziciji. Trostruki ovosezonski pobjednik slaloma za Mali kristalni globus mora osvojiti drugo mjesto i ostat će na vrhu discipline čak i ako Moelgg pobijedi. Vrhunsku formu su još jednom potvrdili Neureuther i Herbst.

Grange je odvezao preoprezno i takav pristup bi ga mogao stajati Malog kristalnog globusa. U gornjem dijelu bio je jako loš, a zaostao je čak 69 stotinki, što je u sredini dodatno povisio, no donji dio je odvezao mnogo bolje i smanjio zaostatak na 41 stotinku, a drugoplasirani Neureuther je udaljen 32 stotinke.

Ivica Kostelić također je vozio mirno, ali nalazi se na jako dobrom osmom mjestu. Nakon gornjeg dijela bio je 53 stotinke sporiji od Moelgga, a u sredini je bio presiguran i zaostatak se povisio na čak 97 stotinki, što je dobrom linijom kretanja u donjem dijelu uspio smanjiti na 80. Četvrto uzastopno postolje u slalomu udaljeno je 41 stotinku.

Bormio, slalom, prva vožnja
1. Manfred Moelgg (Ita) 53:50
2. Felix Neureuther (Njem) +0:09
3. Reinfried Herbst (Aut) +0:39
4. Jean-Baptiste Grange (Fra) +0:41
5. Marcel Hirscher (Aut) +0:53
6. Marc Berthod (Švi) +0:81
7. Julien Lizeroux (Fra) +0:84
8. Ivica Kostelić (Hrv) +0:88
9. Bernard Vajdič (Slo) +0:92
10. Daniel Albrecht (Švi) +0:93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!