Zimski sportovi

Dvostruko vodstvo Austrijanki

Zvonimir Šimunović • subota, 15.03.2008.

Prvom vožnjom posljednjeg veleslaloma sezone dominirale su austrijske skijašice (čak četiri u prvih šest). Najbrža je bila Nicole Hosp, a za vratom joj, s minimalnim zaostatkom, puše Elisabeth Goergl. Neaustrijski dio vodećih čine Tanja Poutiainen i Manuela Moelgg, dok šanse za postolje imaju i Kathrin Zettel te Marlies Schild...

Nakon što nije uspjela obraniti naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa i osvojiti mali kristalni globus, Nicole Hosp ima priliku barem se pobjedom oprostiti od ove sezone. Najbrža je bila u srednjem dijelu staze gdje je stekla ključnu prednost i tako postala neuhvatljiva za sve suparnice. Najviše joj se približila Elisabeth Goergl koja je za razliku od Hosp sjajno prošla zadnjim dijelom staze gdje je nadoknadila skoro cijeli zaostatak koji je na polovici iznosio pola sekunde. Šest stotinki još je ostalo pa će borba između ove dvije skijašice biti itekako zanimljiva.

Najveću prijetnju vodeći će dvojac imati u Tanji Poutiainen koja zaostaje ne prevelikih 20 stotinki, a ima veliku želju dobrim se plasmanom probiti na treće mjesto veleslalomskog poretka. Domaćim navijačima, pak, ovoga jutra najviše veselja donosi obitelj Moelgg. Uz vodećeg Manfreda u muškom slalomu, njegova sestra Manuela na četvrtom je mjestu s 40 stotinki zaostatka za vodećom. Najveća talijanska nada i pobjednica ovogodišnjeg Svjetskog kupa u ovoj disciplini Denise Karbon nije ponovila nastupe na razini cijele sezone i za sada je na osmom mjestu.

Proboj na vrh u drugoj će vožnji također tražiti prije svih Kathrin Zettel te Marlies Schild. Zettel je već u prvom nastupu mogla do bolje pozicije, no pogreška na ulazu u zadnji dio odnijela joj je dosta vremena. Schild, ohrabrena slalomskim globusom, i u veleslalomu pokušava napasti vodeća mjesta. Sličan zaostatak kao i Austrijanke ima i Ingrid Jacquemod, a prvih deset sa zaostatkom manjim od sekunde zatvaraju Katrhin Hoelzl i Anja Paerson.

Druga vožnja počinje u 12.30.

Svjetski kup, Bormio, veleslalom, prva vožnja, skijašice, 15.03.2008.:
1. Nicole Hosp (Austrija) 1:15.74
2. Elisabeth Goergl (Austrija) + 0.06
3. Tanja Poutiainen (Finska) + 0.20
4. Manuela Moelgg (Italija) + 0.42
5. Kathrin Zettel (Austrija) + 0.52
6. Marlies Schild (Austrija) + 0.54
7. Ingrid Jacquemod (Francuska) + 0.57
8. Denise Karbon (Italija) + 0.61
9. Kathrin Hoelzl (Njemačka) + 0.78
10. Anja Paerson (Švedska) + 0.92
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!