Zimski sportovi

San Jose jedanaest zaredom

Krešimir Ferlak • subota, 15.03.2008.

Sharksi ne posustaju i nakon što su preuzeli vrh divizije kreću u lov i na vrh konferencije. Jučer su svladali St.Louis sa uvjerljivih 4:1. S druge strane, Buffalo, Washington i Florida i dalje love osmo mjesto na Istoku....

Buffalo je isprašio Carolinu i došao na dva boda zaostatka za Philadelphijom koja drži osmu poziciju na Istoku. Bila je to večer kada je Buffalu praktički sve ulazilo u gol, a gostima gotovo ništa. Derek Royje zabio dva gola i asistirao, a Adam Mair je upisao pogodak i dvije asistencije te su njih dvojica bili najučinkovitiji u velikoj 7:1 pobjedi Sabresa. Buffalo je sve bliže mjestu koje vodi u doigravanje, ali i momčadi koje su iza njega u poretku igraju sve bolje.

Brooks Laich je zabio dva ključna pogotka za Washington protv Atlante za vrlo važnu 4:1 pobjedu Capitalsa. Thrashersi su vodili, a onda je Laich sa svoja dva pogtoka preokrenuo rezultat. Pobjedu je svojim pogotkom za konačnih 4:1 potvrdio Alex Ovečkin koji je ranije i asistirao za jedan Laichov pogodak. Washington u poretku sada ima bod manje od Buffala i tri manje od Philadelphije.

Florida je nadu zadržala slavljem 3:2 protiv New York Rangersa. Olli Jokinen je sredinom treće trećine postigao pobjednički pogodak. Florida je povela preko Olesza, Rangersi su golovima Girardija i Gomeza preokrenuli,a Cullimore je sredinom druge izjednačio i taj rezultat se održao do Jokinenovog pogotka. ¨Mislim da je naša najbolja igra tek pred nama i postajemo sve bolji¨, izjavio je Jokinen nakon utakmice. Jedini je problem što je Floridi do kraja ostalo samo devet utakmica.

San Jose je odigrao fantastični prvi period u kojem su za trinaest i pol minuta zabili četiri pogotka i do kraja bez problema sačuvali pobjedu. Milan Michalek je otvorio seriju, jedan pogodak postigao je i Jeremy Roenick, dok je Joe Thornton dva puta asistirao. Sharksi su sada pobjegli Duckima na četiri, a Starsima na tri boda prednosti. Jedanaesta pobjeda u nizu smanjila je i zaostatak za Detroitom na vrhu konferencije, koji sada iznosi osam bodova, ali realno će ipak teško uhvatiti prvu poziciju uoči doigravanja.

NHL, rezultati: Washington – Atlanta 4:1, Columbus – Chicago 3:6, Florida – NY Rangers 3:2, Buffalo – Carolina 7:1, San Jose – St.Louis 4:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!