Nogomet

Terkeš: "Zasluženo smo pobijedili"

Sanja Čalić • subota, 15.03.2008.

Press konferencija nakon utakmice Zadar – Inter protekla je bez glavnih trenera obje momčadi, stoga se umjesto Interovog trenera Bračuna novinarima obratio pomoćni trener Stipe Brnas, dok je ulogu Dalibora Zebića preuzeo Zadrov predstavnik Josip Butić

Da Inter nije imao mnogo šansi u dvoboju sa Zadrom, istaknuo je Interov pomoćni trener Stipe Brnas: "Dobivamo takoreći lake golove, nemamo kvalitetu i grčevita nam je borba za opstanak. Treba nakon svega vidjeti gdje smo, imamo puno ozlijeđenih igrača, imamo pet – šest juniora koje smo priključili kao i Zadar. Zadar igra lepršavo i lijepo i mi nismo mogli biti blizu Zadru. Treba puno rada, kaskamo za igrom, tako je i treći gol plod grešaka cijele momčadi", naglasivši da se ozlijeđenim igračima priključio i Vidović koji je u dvoboju zaradio potres mozga.

Vrlo zadovoljan Zadrovom zasluženom pobjedom bio je i predstavnik kluba Josip Butić: "Mislim da smo mi otvorili dobro utakmicu i stisnuli Inter, dali ta dva gola i to je odredilo daljnji tijek utakmice. Drugo poluvrijeme smo se malo povukli, ali smo iz njihove greške dali treći gol i prelomili utakmicu, te je na kraju samo bilo pitanje razlike kojom ćemo pobijediti. Treba biti zadovoljan na kraju ovim rezultatom."

Svoj prvi pogodak za seniore Zadra postigao je mladi Roko Mišlov koji nije skrivao svoje veliko zadovoljstvo: "Nisam ni ušao, a već u prvom kontaktu s loptom sam zabio gol. Presretan sam, nisam ni svjestan toga. Inter se od samog starta nije uspio nama nametnuti, mi smo dominirali terenom tijekom skoro cijelog prvog poluvremena i to je rezultiralo s naša dva gola, a kasnije smo do kraja rutinski priveli utakmicu kraju."

Slika 1 od 2.
Foto: Sebastian Govorčin

Jedan od najborbenijih igrača u redovima Zadra bio je Marin Tomasov koji je zadavao mnogo problema Interovoj obrani: "Bitna nam je bila pobjeda, to smo ostvarili. Jako smo ih dobro stisnuli i oni nisu imali šansi. Išli smo na to da ne primimo gol, ali nažalost primili smo ga, no bitno je da smo pobijedili maknuli smo se devet bodova od Intera što nam je i bio cilj."

Dvaput je Interovu mrežu zatresao i najbolji Zadrov strijelac Želimir Terkeš koji također smatra da je domaća momčad zasluženo zadržala bodove u svojim rukama: "Mislio sam, kad sam promašio one dvije šanse, da sam se vratio u prošlu sezonu kad sam imao puno šansi, a nisam gola mogao dati. No, što je najbitnije dali smo taj gol i ušli smo u utakmicu onako kako treba – čvrsto, agresivno i na kraju mislim da smo nadigrali Inter i zasluženo pobijedili."

Razlog nedolaska na press konferenciju kasnije je otkrio Interov trener Milivoj Bračun: "Gotovo uvijek izbjegavam press konferencije. Dogovorili smo se prije prvenstva da moje kolege idu, tako je bilo u ova tri kola, tako sam htio i ovo kolo. Čestitam Zadru na čvrstoj i kvalitetnoj igri, zaslužena njihova pobjeda. Nažalost, presjekao nas je rani primljen gol i povreda Vidovića."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!