Nogomet

Redknapp: "Kranjčar je fantastičan nogometaš"

Tomislav Pacak • subota, 15.03.2008.

Nakon velike pobjede protiv Manchester Uniteda u FA kupu, Portsmouth je slavio i protiv Aston Ville u Premiershipu te tako ostao u borbi za peto mjesto koje vodi u Kup Uefa. Ponovno je sjajnu utakmicu odigrao Niko Kranjčar pa je zasluženo dobio hvalospjeve trenera Harryja Redknappa...

Kranjčar je zaista teško mogao zamisliti bolju sezonu u klubu, iako na početku nije izgledalo tako vedro. Naime, nakon teške prve sezone privikavanja na tempo Premiershipa, Kranjčar se tijekom pripremnog razdoblja izborio za prvu momčad, da bi ga onda ozljeda gležnja izbacila iz ekipe na mjesec dana.

Ipak, nakon oporavka od ozljede uspio se relativno brzo izboriti za mjesto u prvih 11, a kako je usput Portsmouth počeo pobjeđivati, Kranjčar je postao neizostavan član udarne momčadi. Dobre igre hrvatskog veznjaka izbacile su iz momčadi Mattyja Taylora koji je na kraju morao pronaći i drugi klub, dok je Kranjčar relativno brzo postao jedan od nositelja igre Pompeyja.

"Mornari" su uz značajan Nikin doprinos usred sjajne sezone, drže šesto mjesto u Premiershipu, a kako su jedina preostala momčad u FA kupu iz prvog razreda engleskog nogometa, imaju dobre šanse podići i taj cijenjeni pehar koji im direktno donosi i nastup u Kupu Uefa.

Iako se nekoliko puta šalio na račun Kranjčareve igre u obrani ("ne može se obraniti ni za živu glavu"), trener Harry Redknapp vrlo jasno daje do znanja što misli o Nikim nogometnim vrlinama - bez obzira na nedorečenosti u obrani, Kranjčar redovito igra 90 minuta jer Redknapp ima neograničeno povjerenje da upravo njegov potez može presuditi utakmicu. Takvo razmišljanje isplatilo mu se, primjerice, u FA kupu gdje je upravo Nikino dodavanje Barošu presudilo utakmicu.

I protiv Aston Ville je Kranjčar bio zapažen, s nizom kvalitetnih dodavanja i dobrih driblinga izludio je braniče Aston Ville, posebno Mellberga koji je pred kraj utakmice i "pocrvenio".

Redknapp je nakon utakmice bio zadovoljan prije svega rezultatom, ali i povremeno atraktivnom igrom svoje momčadi: "Odigrali smo dosta lijepih stvari i mislim da se navijačima isplatio dolazak. Dijelovi naše igre bili su vrhunska kvaliteta. Niko Kranjčar je odličan nogometaš i to je opet pokazao. Navijači sigurno vole ovo što vide."

Trener Portsmoutha pohvalio je još nekoliko pojedinaca: "Bili smo bez Sola Campbella, ali Hermann je napravio dobar posao u sredini, a Lauren je također odigrao dobru utakmicu. David James je vrhunski golman, svi znaju što mislim o njemu. I Glen Johnson je bio jako dobar, a očito, Defoe je pokazao svoju sposobnost pred golom."

Nadajmo se samo da će Kranjčar klupsku formu pretočiti i na reprezentativni plan nakon što je protiv Nizozemske pomalo razočarao, kao uostalom i cijela momčad...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!