Košarka

Spahiji baskijski derbi, Banić vrlo dobar

Kristian Hohnjec • subota, 15.03.2008.

Nama zanimljivi od dva subotnja susreta 25. kola ACB lige bio je onaj Iurbentije Bilbao i Tau Ceramice. Uvjerljivu pobjedu odnijela je Spahijina momčad, a bolji od hrvatskih reprezentativaca bio je Marko Banić. U drugoj utakmici Cajasol je zabilježio važnu pobjedu u traženju prvoligaškog spasa...

Baskijski derbi otišao je na stranu Tau Ceramice. Momčad iz Vitorije pobjedila je domaćina 78:60. Susret je bio neizvjestan do početka posljednje četvrtine, kada je Spahijin sastav do 16 koševa prednosti uzastopnim ubačajima odveo Brazilac Tiago Splitter (18 koševa).

Marko Banić za 37 minuta upisao je 10 koševa (5/8 šut), devet skokova i blokadu, a izbivanje Weisa i Rančika donijelo je najviše minuta (27) u sezoni za Dragu Pašalića. Bivši igrač Splita postigao je sedam koševa uz sedam uhvaćenih lopti i blokadu. U pobjedničkoj momčadi Zoran Planinić za 20 minuta zabilježio je tri poena (1/4 šut), pet skokova i tri asistencije.

Dok se sudionici doigravanja manje više mogu razaznati, na dnu se vodi prava bitka za ostanak u prvoligaškom društvu. Jedan od davljenika je i Cajasol, klub koji je uoči sezone uložio dosta sredstava uključujući i milijunski ugovor za grčkog reprezentativca Michalisa Kakiouzisa. U 25. kolu upisali su tek devetu pobjedu slavivši protiv Valladolida 81:76. Režiseri trijumfa bili su veteran Elmer Bennett (15 koševa, pet dodavanja), Poljak Ignerski (22 poena) i spomenuti Kakiouzis (16 koševa, šest skokova, četiri asista).

ACB, 25. kolo: Cajasol - Valladolid 81:76; Bilbao - Tau Ceramica 60:78.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!