Košarka

Hrvati šuterski neraspoloženi

Kristian Hohnjec • nedjelja, 16.03.2008.

Nakon što je susret s Montepaschijem prosjedio na klupi, Andrija Žižić dobio je mnogo minuta u grčkom prvenstvu. Svoju ulogu u uvjerljivom slavlju Panathinaikosa na Kolossosom odigrali su Nikola Prkačin i Ivo Josipović, no ostali su bez zapaženijeg učinka baš kao i Damir Rančić...

Panathinaikosova sezona bit će pod znakom pitanja sljedećeg tjedna u Beogradu. U međuvremenu su rutinski odradili susret domaćeg prvenstva protiv Kolossosa 105:61, rezultat jasno sugerira razliku između momčadi s vrha i dna. Andrija Žižić nije bio u rotaciji za susret protiv Siene. Protiv Kolossosa je uz Perperoglua dobio najviše minuta (26), no učinak baš i nije bila sjajan - dva poena, 1/5 šut, četiri skoka, pet ukradenih lopti.

Nikola Prkačin, koji je u posljednje vrijeme prestigao Žižića u Obradovićevim razmišljanjima, za 12 minuta upisao je pet poena, dva skoka i dvije asistencije. Na strani poraženih Ivo Josipović u 19 minuta na parketu zabilježio je četiri poena (1/4 šut), četiri skoka i tri izgubljene lopte.

S devet koševa u posljednje četiri minute Tre Kelley (12 poena) bio je odlučujući igrač dvoboja Panelliniosa i Panioniosa (76:74). Za domaćina Damir Rančić u 20 minuta upisao je šest poena (1/5 šut), dva skoka i asistenciju.

David Young sa zvukom sirene donio je Almecu važnu pobjedu nad AEK-om u borbi za ostanak - 72:70.

A1 Grčka liga, 20. kolo: Panathinaikos - Kolossos 105:61; Panellinios - Panionios 76:74; Almeco - AEK 72:70; Maroussi - Olympia Larissa 82:69.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!