Zimski sportovi

Montreal i New Jersey nastavljaju trku

Krešimir Ferlak • nedjelja, 16.03.2008.

Borba za vrh Istočne konferencije svaki dan donosi nove promjene, nakon jučerašnjih dvoboja, New Jersey i Montreal predvode društvo. Buffalo je ostvario važnu pobjedu nad Torontom, dok je Nashville ostao u borbi za playoff slavljem u Detroitu.

New Jersey je slavio kod Colorada koji je ovim porazom prepustio vrh divizije Minnesoti.Ključna je bila treća trećina kada Devilsi postižu dva pogotka u četiri minute i odlaze na nedostižnih 4:1. Jamie Langenbrunner i John Madden su zabili te važne pogotke. Kasnije je John - Michael Liles smanjio rezultat, ali za pravi povratak je bilo prekasno. Colorado ovim porazom komplicira situaciju i ima samo četiri boda više od devetog Nashvillea.

Montreal je sa 3:0 svladao New York Islanderse. Iako izgleda rezultatski lagano, nije tako jednostavno izgledalo na ledu. Roman Hamrlik je sredinom druge doveo Canadiense do vodstva i takav je rezultat stajao sve do početka treće kada Aleksej Kovaljev povećava prednost, a pobjedu je tri minute prije kraja potvrdio Guillamme Latandresse. Na vratima Montreala briljirao je mladi Slovak Jaroslav Halak koji je obranio svih 30 pokušaja Islandersa.

Sabresi su sa uvjerljivih 6:2 slavili u Torontu i primaknuli se na samo bod zaostatka za Flyersima koji drže osmo mjesto Istoka. Usput su i srušili sve nade Toronta za doigravanje. Jochen Hecht i Jasom Pominville su obilježili ovu utakmicu za Buffalo. Obojica su postigli po jedan pogodak i to u ključnim trenucima kada su domaćini zaprijetili, a uz to su i upisali po dvije asistencije. Buffalo će sa Philadelphijom, ćini se, voditi bitku za playoff do posljednje utakmice sezone.

Nakon nekoliko poraza, Nashville je iznenađujuće slavio u Detroitu i vratio se u brobu za mjesta koja vode u nastavak sezone. Detroit je dominirao, ali Predatorsi su bili precizniji i uz malo sreće uzeli bodove. Dan Hamhuis je doveo Nashville u vodstvo, da bi nakon krasne akcije izjednačio Nicklas Kronwall. Nakon jednog nesporazuma u obrani Red Wingsa Ron Peverly donosi 2:1 za Nashville koji je tu prednost sačuvao, a još su u zadnoj minuti i pogodili praznu mrežu za 3:1 i samo dva boda zaostatka za osmim Vancouverom.

Nhl, rezultati: Boston – Philadelphia 3:2 (OT), Detroit – Nashville 1:3, Colorado – New Jersey 2:4, Dallas – Vancouver 3:4, Buffalo – Torotno 2:6, Montreal – NY Islanders 3:0, Tampa Bay – NY Rangers 3:0, Minnesota – Los Angeles 2:0, Phoenix – Edmonton 2:5, Anaheim – St.Louis 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!