Nogomet

Werder poražen, Leverkusen uvjerljiv

Kristian Hohnjec • nedjelja, 16.03.2008.

Nakon Bayerna, u 24. kolu Bundeslige kiksao je i njegov dosadašnji prvi pratitelj - Werder, kojeg je na Weseru terenu porazio Wolfsburg. Kiks Schaafovih nogometaša iskoristio je Bayer iz Leverkusena popevši se na treću poziciju uvjerljivom pobjedom protiv Nürnberga...

Obezglavljena momčad Werdera poražena je na domaćem terenu od Wolfsburga - 0:1. Bez svojeg najboljeg nogometaša, brazilskog playmakera Diega Bremen teško igra, potvrdilo se to i u ovom susretu. Nakon slabog prvog poluvremena, koje je prošlo bez pogodaka i s rijetkim šansama, Wolfsburg je do tri boda vrijednog zgoditka stigao u 50. minuti.

Marcelinho i Grafite u kontranapadu ostali su sami protiv Fritza, što su znalački iskoristili. Grafite je poslao loptu pored Wiesea za svoj deseti bundesligaški gol sezone. Werder je tada, logično, sve karte bacio u napad. Njihovi stihijski pokušaji nisu bili učinkoviti, dapače uz malo više koncetracije gosti su iz brzih kontri mogli napuniti mrežu domaćeg vratara. Izvrsnu priliku u 66. minuti Marcelinhu je skinuo Wiese. Isti igrač u odličnoj je šansi bio i 20 minuta kasnije, ali tada je pogodio Fritza.

Werder je pak izjednačenju najbliže stigao u 79. minuti. Özil je nakon dvostrukog proigravanja s Almediom izašao sam pred Benaglia, no vratar Wolfsburga izvrsno je ukrotio pokušaj mladog njemačkog reprezentativca. Nedovoljno oporavljeni Klasnić ipak se nije našao u zapisniku, dok je Jurica Vranješ umjesto ozlijeđenog Jensena ušao u 40. minuti. Donedavni reprezentativac nije pružio jednu od boljih partija.

Loš dan Werdera za proboj na treću poziciju iskoristio je Bayer Leverkusen. Apotekari su slavili protiv Nürnberga 3:1. Domaćin je teško mogao poželjeti bolji start. Do pogotka su stigli već u šestoj minuti. Bernd Schneider ubacio je iz kuta, Rolfesov pokušaj glavom Klewer brani, no prvi na odbijenoj lopti je Haggui - 1:0. Gosti su se brzo pribrali i izjednačili samo šest minuta kasnije. Povratnik u sastav, češki gorostas Jan Koller spustio je loptu glavom za Zvjezdana Misimovića, a bosansko-hercegovački reprezentativac s ruba šesnaesterca uz pomoć Bayerovog stopera Friedricha šalje loptu u mrežu - 1:1.

Do kraja poluvremena Nürnberg je bio bolji od protivnika, međutim blagu inicijativu nisu uspjeli naplatiti. Trener Leverkusena Skibbe očito je održao inspirirajući govor u svlačionici, budući da je njegova momčad izgledala mnogo bolje po povratku na teren. Bayer je poveo u 57. minuti, kada je Greškov centaršut ispred Gekasa u vlastitu mrežu sproveo Glauber - 2:1. Dvije minute kasnije riješeno je pitanje pobjednika. Grk Gekas je sjajno okončao akciju koju su započeli Kießling i Barnetta - 3:1.

Grogiranog suparnika potom je propustio definitivno nokautirati Kießling pucavši iz kolosalne prigode u vratnicu. Što mu nije uspjelo u 61., Kießlingu je pošlo za rukom u 82. minuti. Visoki centarfor na crti je zakucao centaršut Sarpeija i postavio konačnih 4:1. Naš bivši mladi reprezentativac, Leon Benko nije bio ni na klupi.

Bundesliga, 24. kolo: Werder - Wolfsburg 0:1; Bayer Leverkusen - Nürnberga 4:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!