Tenis

Kvalifikant kao predjelo

Ivor Krapac • nedjelja, 16.03.2008.

Ivo Karlović napravio je svoj prvi korak na Masters Series turniru u Indian Wellsu, na kojem je 20. nositelj. Karlović je u drugom kolu očekivano bio jači od južnoafričkog kvalifikanta Rika de Voesta...

Južnoafrikanac je na ogled s prvim hrvatskim "reketom" stigao s već tri pobjede "u torbi" na ovom turniru, dvije u kvalifikacijama i na startu glavne priredbe protiv Michaela Berrera, no taj mini-niz nije mu puno pomogao ove nedjeljne večeri. "Karlo" ga je zaustavio sa 6:3 i 7:6(2), sa samo jednim breakom u meču i, već uobičajeno, servisom protiv kojeg suparnik ne može puno, uz 15 asova i visokih 69 % ubačenog prvog.

U prvom setu Karlović je obavio najvažniji dio posla breakom u četvrtom gemu, za vodstvo od 3:1, nakon čega se više nije osvrtao. U drugoj dionici nije bilo izgubljenih servisa, a "Karlo" je svoju najbolju šansu imao kod 4:4, kad se De Voest izvukao spasivši tri nevezane break-lopte.

No, tie-break je donio kraj priče. Ivo ga je riješio s tek dva izgubljena poena, zaključivši još jedan nastup u kojem je bio potpuno dominantan na servisu, dok je na reternu napravio koliko je trebalo. Južnoafrikanac je ukupno uhvatio samo devet poena na Karlovićevom servisu, četiri u prvom i pet u drugom setu.

U trećem kolu slijedi dvoboj s 11. nositeljem Andyjem Murrayem, koji je u nedjelju s 3:6, 6:3 i 6:3 prošao Jürgena Melzera.

Masters Series Indian Wells, 16.3.2008., drugo kolo: Karlović (Hrvatska, 20) - De Voest (JAR, Q) 6:3, 7:6(2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!