Rukomet

I Knezović u polufinalu

Ivan Ambroš • nedjelja, 16.03.2008.

Naša Sanela Knezović je s Dunaferrom izborila polufinale Kupa EHF-a, a protivnik naše Podravke Vegete u polufinalu Kupa pobjednica kupova bit će rumunjski Rulmentul Brasov, norveški Larvik ili španjoska Akaba Bera Bera.

Brasov izbacio Krim

Rulmentul Urban Brasov je i u drugom susretu porazio Krim Mercator s 27:25 (13:14). Gogirla sa šest i Woo s pet golova predvodile su Rumunjke, dok je kod Slovenki najbolja bila iskusna Anja Frešer sa šest golova. Naša Dijana Golubić je zabila jedan gol.

Ekipa Mariane Tirce je izbacila mađarski Debrecen u osmini finala, a sada su bili bolji i od Krima. Prva su ekipa rumunjskog prvenstva gdje su pobijedili Oltchim, koji nije baš ostao u dobrom sjećanju Koprivničankama. Imajući u vidu kako je Podravka teško prošla šestu ekipu rumunjskog prvenstva Cluj Napocu, vodeća ekipa njihovog prvenstva svakako ne bi bila željeni protivnik u polufinalu.

Larvik je slavio i na gostovanju kod Havrea naše Helene Lulić s 21:28 (11:15). Ponovo je izvrsna bila Riegelhuth s 12 golova. Larvik je Podravkin dužnik još od finala Kupa pobjednica kupova iz 2005. godine. Norvežanke nisu nimalo naivan protivnik, ali ove sezone imaju problema s igračkim kadrom i svakako nisu nepobjedive.

Danski Kif Vejen je poražen od Bere Bere 27:28 (12:13). Erić je zabila sedam, a Ziarsolo i Aguirre po pet golova. Zbog više postignutih golova u gostima, Španjolke su se plasirale u polufinale.

Rukometašice Bere Bere su prošlogodišnji pobjednik španjolskog kupa a ove su sezone osvojile i španjolski Superkup. U osmini finala izbacile su Budućnost, a sada su eliminirale i Kif Vejen – četvrtu ekipu danskog prvenstva. Baskijska ekipa je puno napredovala u zadnjih godinu dana. Imaju izvrsnu trenericu, dugo igraju zajedno i krasi ih velika borbenost. Nikako ih se ne smije podcijeniti, ali zasigurno nisu na nivou Brasova i Larvika.

Knezović u polufinalu Kupa EHF-a

Dunaferr naše Sanele Knezović je uspio nadoknaditi minus od jednog gola iz Norveške. Pobijedile su favorizirani Byasen s 32:28 (17:15). Mortel s devet i Lovasz sa šest golova predvodile su Mađarice. Za norveške doprvakinje Snorroegen je zabila sedam golova.

Španjolski Itxako odigrao je neriješeno s Metzom 20:20 (12:12). S obzirom da je prvi susret u Francuskoj završio rezultatom 28:28, Španjolke zbog više postignutih golova u gostima idu u polufinale. Pinedo je predvodila domaće s četiri gola, dok je kod Francuskinja najbolja bila Kysuchanova sa šest golova. Naša Vesna Horaček je zabila jedan gol.

Španjolska Elda je kod kuće izgubila od danskog Ikasta 23:26 (7:11). Soit je zabila devet golova za Eldu, dok je Milanović sedam puta zabila za Dankinje.

Poljski Safo Lublin je pobijedio Dinamo Volgograd s 32:29 (10:14), što nije bilo dovoljno za polufinale. Malczewska i Duran su zabile po sedam golova, dok je Ruskinje u polufinale odvela Levina s devet golova.

Prema dosad prikazanom Dunaferr i Ikast su favoriti za osvajanje naslova. Dinamo i Itxako mogu doći do finala samo ako u polufinalu ne nalete na favorite.

Kup pobjednica kupova, četvrtfinala:
Akaba Bera Bera – Kif Vejen 28:27 (26:27)
Cluj Napoca – Podravka Vegeta 31:38 (33:27)
Krim Mercator – Rulmentul Brasov 25:27 (27:29)
Larvik – Havre 28:21 (33:25)

Kup EHF-a, četvrtfinala:
*Dinamo Volgograd – SAFO Lublin 29:32 **(30:20)
Byasen – Dunaferr 28:32 (29:28)
Metz – Itxako 20:20 (28:28)
Ikast – Elda 26:23 (32:31)

*(podebljane ekipe su se plasirale u polufinale)
**(u zagradi su rezultati prvih susreta)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!