Tenis

Ljubičić na iskustvo

Maja Giljanović • ponedjeljak, 17.03.2008.

Prvi međusobni okršaj, službeni dvoboj ATP-a, Marin Čilić je protiv svog nekadašnjeg izbornika izgubio, ali je Ivanu Ljubičiću i hrvatskoj javnosti u drugom kolu 3.85 milijuna dolara vrijednog Mastersa u Indian Wellsu još jednom pokazao da se za svijetlu budućnost i nakon Ljubinog ustrajanja na Davis Cup umirovljenju ne treba brinuti...

19-godišnji Marin, naime, ima za čime žaliti. U prvom je setu redom kvalitetnije returnirao (24 prema 18 na oba servisa), imao viši postotak ubačaja prvog servisa (zanemariv, ali se piše - 55 prema 53 %) i veći broj realiziranih poena nakon ubačenog prvog servisa (78 prema 70 %). 22. je igrač svijeta, pak, dvaput više (pet puta) odservirao neobranjivo i na koncu spasivši tri od četiri break-lopte 45. na svijetu nakon na mišiće sa 9:7 osvojenog tie-breaka poveo s 1:0.

U drugom je setu iskusniji nekadašnji (lipanj 2006.) treći tenisač svijeta podigao sve statističke podatke: šest asova, 68 % ubačaja prvog servisa, pet izgubljenih poena nakon njegova ubačaja i 50 %-na iskoristivost break-šansi. Bronca je iz Atene u paru s također noćas po hrvatskom vremenu uspješnim Marijem Ančićem koji se, pak, protiv Fernanda Gonzaleza pridružio još ranije od De Voesta boljem Ivi Karloviću, plasirala u treće kolo breaknuvši Čilića po drugi put u setu u 12. igri i u konačnici s tijesnih 7:6, 7:5 izborila susret protiv Tommyja Robreda.

Petnaestopostavljenog Španjolca, u tie-breaku trećeg seta boljeg od Čileanca Nicolasa Massua, Ljubo je dosad četiri puta, zadnji put prije dvije i pol godine u Parizu pobijedio, ali na oprez poziva njihov posljednji međusobni dvoboj: 25-godišnji je 15. igrač ATP liste, naime, u Cincinnatiju 2006. slavio u dva seta (7:6, 6:2).

Indian Wells, 2.kolo:
Ljubičić (Hrvatska, 23) - Čilić (Hrvatska) 7:6(7), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!