Košarka

Le Mans slavio u derbiju kola, pratitelji se poskliznuli

Branko Barić • ponedjeljak, 17.03.2008.

Od vodećeg trojca francuskog prvenstva samo je Le Mans ubilježio pobjedu u 22. kolu, i to jedva nakon produžetka. Hyeres-Toulon našeg Hrvoja Perinčića skinuo je skalp Nancyju, a Le Havre ASVEL-u...

U Toulonu je od početka do kraja bilo neizvjesno, no domaćini su zasluženo stigli do svoje 11. prvenstvene pobjede rezultatom 81:77. Daniel Horton junak je večeri s 23 poena, a pratio ga je Tony Williams sa 16. Perinčić je u 33 minute provedene na parketu ubacio 12 poena uz tri skoka. Victor Samnick ubacio je 19 poena za Nancy koji je s omjerom 15-7 pao na treću poziciju na tablici.

Pobjeda odličnog Le Havrea nad ASVEL-om i nije šokantna vijest, ali malo tko je očekivao da će biti tako uvjerljivo. Domaćini su imali i 20 koševa razlike prednosti i tek su u posljednjim minutama dopustili drugoplasiranoj momčadi prvenstva da smanje na ugodnijih 97:89. Nezadrživ je bio T.J. Thompson s 34 ubačena poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio Robert Conley s 23 koša.

Derbi kola odigran je u Le Mansu gdje su se sastali prvoplasirana i četvrtoplasirana momčad lige, a susret je defintivno opravdao sva očekivanja. Kvalitetan i neizvjestan meč otišao je sve do produžetka, gdje su se s(p)retnijima pokazali domaćini koji su na koncu slavili s 96:93. Philip Ricci s 21 poenom i pet skokova, te Nebojša Bogavac s 20 poena i sedam skokova predvodili su momčad Vincenta Colleta, dok je gostiju prvo ime bio Marc Salyers s 28 poena i pet skokova.

U drugom dijelu sezone momčad Pau-Ortheza znatno je popravila kotastrofalan dojam s početka prvenstva kada se činilo da bi vrlo lako mogli ispasti iz lige. Ovog vikenda stigli su do svoje devete pobjede kojom su se ipak malo približili sredini ljestvice, a žrtva je bio Paris koji je poražen rezultatom 78:66. Antonio Graves predvodio je domaćine s 24 poena i pet skokova.

Le Mans ima omjer 17-6 i zadržao je čelnu poziciju s pobjedom više, ali i utakmicom više od ASVEL-a. Treći je Nancy s 15, a četvrti Roanne s 14 pobjeda. Na začelju je potpuno usamljen Clermont sa samo četiri pobjede i 19 poraza, a pretposljednji Paris ima osam pobjeda.

LNB, 22. kolo, rezultati: Pau-Orthez – Paris 78:66, Dijon – Chalon/Saone 81:73, Hyeres-Toulon – Nancy 81:77, Gravelines – Clermont 79:72, Le Mans – Roanne 96:93 (produžetak), Le Havre – ASVEL 97:89, Orleans – Cholet 86:79, Strasbourg – Vichy 69:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!