Vodeni sportovi

Dobar dan Tine Mihelić

Sportnet • ponedjeljak, 17.03.2008.

Trećeg dana Svjetskog prvenstva Laser Radiala u Aucklandu ponovno se čekalo na vjetar. Jedriličarke su isplovile tek poslijepodne, te čekale na start još neko vrijeme i na moru. Tako je danas (noćas po hrvatskom vremenu) odjedreno samo jedno jedrenje po osam čvorova vjetra...

Nakon tri jedrenja Tina Mihelić (Galeb, Kostrena) je na 22. mjestu, 62. je Gea Barbić (Vega, Pula), 69. Mateja Petronijević (Uljanik Plovidba, Pula), 93. Marijana Bello (Zagreb). Među nacijama koje se bore za mjesto na Olimpijskim igrama u Kini Tina je šesta, dakle trenutačno na posljednjoj poziciji koja vodi na OI. Ispred Hrvatske zasad su Švedska, Grčka, Paragvaj, Danska i Španjolska, a iza kako zasad stvari stoje u igri su još Rusija i Irska. Ostatak konkurencije je zaostao.

Treće jedrenje prošlo je dobro za Tinu, ali nažalost slabo za Geu. Tina Mihelić je nakon nešto slabijeg starta još jednom pokazala da je jedna od najbržih na svijetu u uvjetima laganog vjetra. Brzo se probila na čisti vjetar, stigla na prvu oznaku osma i uspjela zadržati tu poziciju do cilja. Gea Barbić imala je odličan start i na prvoj oznaci bila je oko sedmog mjesta, međutim u tom trenutku dobila je drugi penal, radi kojeg se prema pravilima morala povući iz plova, pa je dobila maksimalan broj negativnih bodova za treće jedrenje.

Sutra je zadnji dan kvalifikacija, nakon toga se flota dijeli na finalnu zlatnu i srebrnu skupinu. Prognostičari najavljuju ponovo laganiji vjetar, do deset čvorova, Regatni odbor je najavio da će pokušati dati tri jedrenja.

Na Novi Zeland u međuvremenu je stigao i drugi dio hrvatskog izaslanstva koji će idućeg tjedna nastupiti na juniorskom i muškom seniorskom SP Laser Radiala - tri seniora, četiri juniora i jedna juniorka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!