Košarka

Hrvati uspješni, ali i neraspoloženi

Ivana Spahija • ponedjeljak, 17.03.2008.

Odigrani su svi susreti 27. kola talijanske košarkaške lige. Repešina Lottomatica Roma upisala je pobjedu iz susreta protiv Armani Jeansa, uz sedam poena Roka Ukića. Pobjedu je odnio i Air Avellino Nikole Radulovića, uz prilično slab učinak našeg košarkaša...

U prilično uzbudljivoj utakmici, košarkaši Lottomatice na domaćem su terenu došli do pobjede nad momčadi Armani Jeansa, Rimljani su slavili rezultatom 80:70. Domaćini su održavali vodstvo sve do posljednjih pet minuta utakmice kada su gosti iz Milana uspjeli doći do pola koša prednosti (65:66). Tada je uslijedio show Roberta Gabinija koji je ubacio 13 uzastopnih poena i tako donio pobjedu Lottomatici.

Naš Roko Ukić na parketu je proveo 25 minuta u dresu Lottomatice i za to vrijeme ubacio je sedam poena uz dva skoka i tri asistencije. Iz pobjedničke momčadi, najviše se istaknuo Roberto Gabini s 19 postignutih poena uz pet skokova i četiri asistencije.

Košarkaši vodećeg Montepaschija provukli su se kroz ušicu igle na gostovanju u Rietiju, gdje su svladali momčad Solsonice s tijesnih 75:76. Prednost gostiju od 11 poena na kraju druge četvrtine (37:48) brzo se istopila, a košarkaši iz Siene su posljednjoj minuti ugrabili pobjedu, i to zahvaljujući dvama slobodnim bacanjima. Pobjedi Montepaschija najviše je pridonio Vlado Ilievski a 20 ubačenih poena, dok su od domaćina najbolji bili Gigena i Finley s po 18 postignutih poena.

Momčad Air Avellina, predvođena odličnim Devinom Smithom (28 poena, šest skokova i dvije asistencije), na domaćem je terenu došla do pobjede nad Cimberijom iz Varesea, bilo je 99:75 za domaćine. Nikola Radulović nije se pretjerano istaknuo u dresu pobjedničke momčadi, za 18 minuta provedenih na parketu ostvario je učinak od pet skokova i jedne asistencije.

Tijesnu pobjedu u gostima izvukli su košarkaši Siviglie Wear, koji su u Bielli svladali momčad Angelica rezultatom 98:100. Utakmica je bila prilično jednosmjerna, gosti su imali vodstvo tijekom svih 40 minuta, ali su im košarkaši Angelica opasno zaprijetili u posljednje dvije, tri minute. Iako su se košarkašima iz Terama uspjeli približiti na samo dva poena zaostatka, domaćini nisu imali vremena za preokret. Prvo ime susreta je raspoloženi Roger Powell iz pobjedničke momčadi, postigao je 33 poena uz čak 13 skokova i jednu asistenciju.

Košarkaši Upim Bologne su kod kuće ostvarili pobjedu nad momčadi Scavolinija, bilo je 91:84 za momčad iz Bologne. Ovaj susret ponudio je jedno od boljih izdanja našeg Dalibora Bagarića, koji je za 12 minuta provedenih u dresu pobjedničke momčadi ubacio osam poena uz pet skokova. Pobjedi Upim Bologne najviše je pridonio Joseph Forte koji je postigao 21 poen, a od gostiju je najučinkovitiji bio Keydren Clark s 18 ubačenih poena.

Momčad La Fortezze nije ponovila uspjeh gradskog rivala, druga bolonjska momčad poražena je na gostovanju u Udinama od Snaidera rezultatom 80:76. Više od pola sata domaćini su održavali prednost od 15 i više poena, a košarkaši iz Bologne probudili su se tek u posljednjoj četvrtini, u kojoj su uspjeli doći na četiri poena zaostatka. Gostima nije pomoglo ni 27 poena raspoloženog Travisa Besta da dođu do pobjede, dok je iz Snaidera najučinkovitiji bio Jerome Allen s 15 postignutih poena.

Prva pratilja vodećeg Montepaschija, momčad Premiate iz Montegranara, nije dopustila iznenađenje te je na domaćem terenu došla do pobjede nad Benettonom, bilo je 88:82 za domaćine. Iako su do samog kraja susreta lovili zaostatak za Premiatom, košarkaši Benettona su sedam minuta prije kraja uspjeli nakratko doći do pola koša prednosti (71:72). Međutim, završnica je pripala domaćinima koji su, predvođeni Jobeyom Thomasom (19 poena, tri skoka i jedna asistencija) na kraju upisali konačnu pobjedu.

Lega A Basket, 27. kolo: Solsonica Rieti - Montepaschi Siena 75:76, Air Avellino - Cimberio Varese 99:75, Angelico Biella - Siviglia Wear Teramo 98:100, Upim Bologna - Scavolini Spar Pesaro 91:84, Snaidero Udine - La Fortezza Bologna 80:76, Premiata Montegranaro - Benetton Treviso 88:82, Lottomatica Roma - Armani Jeans Milano 80:70, Tisettanta Cantu - Eldo Napoli 73:64, Pierrel Capo d'Orlando - Legea Scafati 94:84.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!