Nogomet

Talijani bez "crvene mrlje"

Ivana Spahija • ponedjeljak, 17.03.2008.

Susreti 28. kola Serie A donijeli su prilično rijetku pojavu kada je u pitanju talijanski nogomet. Naime, u deset odigranih utakmica suci nijednom nisu pokazali crveni karton nekom od igrača, što je u Italiji zaista prava rijetkost...

Prvi put u ovoj sezoni Talijani su odigrali u duhu fair - playa i niti jedan igrač u deset utakmica nije morao u svlačionicu ranije od planiranog, naravno ne računajući ozljede i izmjene. S obzirom na temperament talijanskih nogometaša i "vatrene" završnice u kojima po nekoliko igrača mora napustiti teren prije isteka vremena, ovo je prilično rijetka pojava za utakmice Serie A.

Talijani su ovo kolo okončali bez ijednog isključenja, ali sa ukupno 39 žutih kartona. Najratobornije je bilo u Firenzi na utakmici Fiorentina - Genoa te u Genovi (Sampdoria - Catania), gdje su suci pokazali po šest žutih kartona. Derbi između Livorna i Parme koji je završio s neodlučenih 1:1 ujedno je bio i najmirniji, uz tek jedan žuti karton i to strijelca Vidigala, koji je požutio zbog skidanja majice nakon proslavljanja pogotka.

Valja dodati i to da susreti 28. kola nisu donijeli nijednu pobjedu gostiju, domaćini su slavili u osam utakmica, a dva su susreta završila neriješenim rezultatima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!