Zimski sportovi

Uvjerljivi Pittsburgh i Carolina

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 17.03.2008.

Pittsburgh je sa visokih 7:1 svladao Philadelphiju i tako nanio novi poraz Flyersima koji sve teže podnose bitku za doigravanje. Carolina je bila uvjerljiva protiv Ottawe, a Senatorsima su presudili njihovi bivši igrači. San Jose je pak poražen nakon 11 uzastopnih pobjeda.

Još jedna odlična utakmica za Pittsburgh i još jedna fantastična večer za Evgenija Malkina. Mladi Rus je ponovno briljirao i upisao četiri poena, postigao je dva pogotka i još dva puta asisitirao. Isti učinak kao i Malkin imao je češki napadač Petr Sykora koji je došao do 25.-og pogotka u sezoni. Nakon što je zbog ozljede propustio šest utakmica, u momčad se vratio Marian Hossa i upisao prve poene u dresu Penguinsa. Postigao je jedan pogodak i za još jedan asistirao te pokazao da će biti pravo pojačanje za Pittsburgh.

Carolina je sa 5:1 ispratila Ottawu, a istaknuo se dvojac Hurricanesa koji je do prije mjesec dana nosio dres Senatorsa. Joe Corvo odlični branič postigao je svom bivšem klubu prvi hat-trick u karijeri. Patrick Eaves koji je također do nedavno bio u Ottawi zabio je prvi gol Hurricanesa kojim je izjednačio rezultat jer je Ottawa povela golom Danya Heatleya. Carolina ima i dalje lijepih pet bodova prednosti na vrhu svoje divizije dok Ottawa kaska za Montrealom dva boda.

Nakon 11 utakmica zaredom u kojima je San Jose ostvario pobjede stiglo je grubo prizemljenje kod kuće protiv Edmontona. Patrick Marleau je krajem prve doveo Sharkse u vodstvo i činilo se da utakmica kreće u očekivanom smjeru. Međutim čvrsti Oilersi predvođeni odličnim Dwayneom Rolosonom na vratima nisu se predavali i stigli su sredinom druge do izjednačenja golom Aleša Hemskya. Golova više nije bilo pa su odlučivali penali, a pobjedu Oilersima je donio Fernando Pisani.

Washington je ostao u borbi za doigravanje nakon što su poslije penala svladali Boston. Penal za pobjedu je zabio Viktor Kozlov. Novu pobjedu ostvarila je i Florida, sa 3:1 protiv Atlante, dok je Calgary kao gost bio bolji od Chicaga. Detroit je doživio drugi poraz u dva dana, nakon Nashvillea, svladao ih je i Columbus.

NHL, rezultati: Pittsburgh – Philadelphia 7:1, Chicago – Calgary 2:4, Washington – Boston 2:1 (SO), Columbus – Detroit 4:3, Florida – Atlanta 3:1, Ottawa – Carolina 1:5, San Jose – Edmonton 1:2 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!