Nogomet

Ladić okuplja mlade

Ivor Krapac • ponedjeljak, 17.03.2008.

Izbornik Dražen Ladić objavio je popis kandidata za predstojeći prijateljski ogled U-21 reprezentacija Hrvatske i Mađarske, koji će se odigrati 26. ožujka u Čakovcu. Riječ je o provjeri snaga u očekivanju nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2009. u Švedskoj, uz nove kvalifikacijske izazove tek u rujnu...

Obzirom da do nastavka kvalifikacija i domaćeg ogleda s Albanijom koji je na rasporedu tek 6. rujna ima još puno vremena, izborniku Ladiću i reprezentativcima ne preostaje ništa drugo nego brusiti formu nastupima u prijateljskim utakmicama. Krajem mjeseca na stadionu NK Međimurja u Čakovcu tražit će se dobra igra i pobjeda nad Mađarima, a s tim ciljem izbornik je pozvao praktički sve najbolje koji su mu na raspolaganju.

"U ovom trenutku nam je najvažnije zadržati zaista dobro ozračje koje je ostvareno tijekom protekla četiri nastupa i nije dvojbeno da nam je upravo to u samome startu i bio cilj", kazao je Ladić prilikom objave liste kandidata za web-stranicu Hrvatskog nogometnog saveza: "Kvaliteta i angažman ove momčadi nikada nisu bili upitni, a ako je i bilo nekih nedostataka, onda se to u prvom redu odnosilo na eventualni manjak samopouzdanja, no to je apsolutno iza nas."

"Nema trenera koji ne bi volio imati ovakve igrače na okupu, poglavito ako pogledate imena koja konkuriraju u fazi napada", nastavio je izbornik, misleći prvenstveno na jake adute Dinama i Hajduka, poput Nikole Kalinića, Marija Mandžukića, Ante Rukavine, Josipa Tadića i Tomislava Bušića: "Nažalost, mjesta ima samo za dvojicu ili trojicu, no upravo ozračje o kojem sam govorio daje mi za pravo očekivati kako problema po tom pitanju neće biti i da će svi shvatiti situaciju na pravi način."

Hrvatska je u dosadašnjem tijeku kvalifikacija za Euro u skupini 1 u osam utakmica prikupila 18 bodova, s bodom zaostatka, ali i utakmicom više od vodeće Italije. Osim domaćinstva Albancima, do kraja prvog dijela kvalifikacijskog ciklusa Ladićeve izabranike čeka još jedan ogled u Hrvatskoj, 9. rujna protiv Talijana, a ta utakmica mogla bi odlučivati o prvom mjestu skupine.

U dodatne kvalifikacije za nastup na Euru proći će svi pobjednici deset kvalifikacijskih skupina, kao i četiri najbolja drugoplasirana po grupama. Sedam kvalifikacijskih parova dat će odgovor na pitanje o preostalih sedam sudionika EP-a, uz već sigurnu Švedsku koja je stekla pravo nastupa kao domaćin.

Popis kandidata: Ivan Kelava (Dinamo), Antonijo Ježina (Zadar), Domagoj Vida (Osijek), Igor Prahić (Varteks), Manuel Pamić (Red Bull Salzburg, Austrija), Goran Jozinović (Hajduk), Mato Jajalo (Slaven Belupo), Kristian Ipša (Energie Cottbus, Njemačka), Dejan Lovren (Inter Zaprešić), Mario Maloča (Hajduk), Drago Gabrić (Hajduk), Andrej Kerić (Slovan Liberec, Češka), Marin Ljubičić (Hajduk), Anas Sharbini (Rijeka), Ante Rukavina (Hajduk), Josip Tadić (Dinamo), Marin Tomasov (Zadar), Mario Mandžukić (Dinamo), Nikola Kalinić (Hajduk), Tomislav Bušić (Hajduk), Ivo Iličević (Gruether Fürth, Njemačka)

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!