Ostali sportovi

Ground Zero i PlanB na vrhu

Sportnet • ponedjeljak, 17.03.2008.

Nakon djelomično odigranog prvog kola 1. HBL vrh ljestvice dijele Ground Zero i Plan B. Oba kluba slavila su rezultatom 5:1...

Juniori:

U BK Mosconi, Zagreb, ovog su vikenda (16. ožujak) juniori odigrali svoj drugi Junior cup. Na turniru se igrala disciplina devetka, a nastupili su juniori iz svih krajeva Hrvatske.

U polufinalu je Vanja Hruška (BK Luka) izgubio od Bože Primića (BK Dubrovnik) s 7:3. U drugom polufinalu je Filip Svetličić (BK Ground Zero) u neizvjesnom susretu pobijedio Tin Venosa (BK Ground Zero) s 7:6.

U finalu je Božo Primić slavio nad Svetličićem 7:5 čime je Božo osvojio svoj drugi Junior cup ove godine i nastavio niz nepobjedivosti.

Snooker:

Ovog vikenda je u BSC Balabushka održan 2. turnir Hrvatske snooker lige. Na turniru je nastupilo 30 igrača snookera. Turnir se igrao cijeli vikend i gledatelji su mogli uživati gledajući najbolje snookeriste na djelu.

Saša Novak je u četvrt finalu odigrao zanimljiv i uzbudljiv meč protiv Domagoja Sajka koji otvara meč vodstvom od 1:0 (57:17), ali uzvraća Novak s 58:18 i rezultat u frame-ovima (partijama) je 1:1. Zadnji frame su obojica odigrali odlično, ali pobjeđuje Novak s odlučujućem frame-u s 60:42.

Do polufinala se su probili i - Ivan Čuljat, Aleksandar Vučetić kao nositelji te Darko Vranjanin kao nenositelj.

Novak u polufinalu pobjeđuje Vranjanina s 2:0 dok je neizvjesno bilo u meču između Čuljata i Vučetića, ali Vučetić pobjedom od 2:1 prolazi u finale gdje ga čeka Novak.

Vučetić i Novak su odigrali odličan finalni susret. Novak je poveo 1:0, nakon čega je Vučetić izjednačio na 1:1. Do samog kraja bilo je neizvjesno. Vučetić pobjeđuj s 3:2 te osvaja 2. HSL turnir.

Klupska liga:

Odigrano je i prvo kolo 1. HBL, klupske lige koja se igra na nacionalnoj razini a čini ju devet klubova. Ligu igra pet (šest) igrača koji odigravaju pet susreta, a svakako najzanimljivija karakteristika lige je da jedan meč igraju parovi.

U Prvom kolu je BK Ground Zero (Zagreb) išao na gostovanje u kod BK Rijeka, koji su se pokazali kao odlični domaćini. Prvo zbog poznatog riječkog gostoprimstva, ali i zbog toga što su gostima iz Zagreba dali dva boda. BK Ground Zero je slavio s 5:1.

Slavonski derbi odigran je u Osijeku. Osječki predstavnici BK Plan B i BK Osijek su svoj međusobni susret odigrali u vatrenoj atmosferi. Nakon dva uvodna meča rezultat je bio 1:1, ali onda je Plan B odigrao do kraja u visokom ritmu i do kraja zabilježio sve pobjede te na kraju slavio rezultatom 5:1.

BK 8ball (Zagreb) je išao u goste kod BK Tarantula (Split). Gosti iz Zagreba su odmah na startu osigurali tehničku pobjedu jer poveli su 4:0. Do kraja su Splićani uspjeli smanjiti rezultat na 4:2. Susret BK Split i BK San (Varaždin) je pomaknut dok je BK Mosconi u ovom kolu slobodan. Sljedeće kolo je na rasporedu za dva tjedna.

Rezultati 1. kola: BK Tarantula - BK 8ball 4:2, BK Rijeka - BK Ground Zero 1:5, BK Plan B - BK Osijek 5:1.

1. Ground Zero 2
2. Plan B 2
3. 8Ball 2
4. Tarantula 0
5. Rijeka 0
6. Osijek 0
7. Split 0
8. Mosconi 0
9. San 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!