Rukomet

Počele pripreme

Goran Markuš • utorak, 18.03.2008.

Izbornik ženske rukometne reprezentacije, Josip Šojat okupio je igračice u Delnicama gdje počinju pripreme uoči nadolazećih olimpijskih kvalifikacija. Sa službenih stranica HRS-a saznajemo kako se Šojat odmah morao suočiti sa problemima, no i dalje vjeruje u uspjeh naše ekipe…

Izbornik se već na samom početku priprema morao suočiti s "novim/starim" problemima. Naime, zbog hematoma na nozi Maida Arslanagić će nakon propuštenog posljednjeg svjetskog prvenstva morati izostati i s ovih kvalifikacija. Da to ne bi bilo sve, pobrinuo se trener slovenskog Krima koji inzistira da se Dijana Golubić vrati na utakmicu svoje ekipe nakon čega bi bila slobodna za povratak na same pripreme, no Šojat je očigledno nezadovoljan ovakvom "ponudom": "Nisam baš oduševljen tom kombinacijom, tako da ćemo još vidjeti što ćemo napraviti po tom pitanju."

Djevojke će već u srijedu odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Angole nakon šega se vraćaju u "staru bazu" gdje će do petka trenirati dva puta dnevno. "Već u petak putujemo u Skoplje gdje ćemo u nedjelju i idući utorak odigrati dvije utakmice protiv Makedonije, a nakon toga krećemo u Rumunjsku", poručio je Josip Šojat.

Osvrčući se i na same kvalifikacije Šojat je siguran kako naša reprezentacija već u prvoj utakmici protiv Poljske mora tražiti prolaz skupine: "Postoji i plan B što znači osvojiti bodove protiv domaćina, reprezentacije Rumunjske, no bilo bi puno bolje iskoristiti plan A i pobijediti agresivne Poljakinje". Izbornik nije zaboravio niti na trećeg protivnika, Obalu Bjelokosti no mišljenja je kako su njihove šanse u ovakvoj konkurenciji objektivno ipak vrlo male.

Šojat je istaknuo i odličnu formu većine igračica, posebno pohvalivši novu golmanicu, Mariju Zeljko na odličnim igrama za svoj klub pritom napomenuvši da se nada takvom angažmanu i u reprezentacijskim susretima. "Bitno je da su igračice svjesne da im je ovo prilika generacije", na kraju je zaključio naš izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!