Rukomet

Podravka Vegeta protiv Larvika

Ivan Ambroš • utorak, 18.03.2008.

U polufinalu Kupa pobjednica kupova Koprivničanke će igrati protiv norveškog Larvika. Prilično neugodan ždrijeb za Koprivničanke obzirom da ih očekuje već niz godina najbolja norveška ekipa...

Ekipa Zdravka Zovka nema velikih razloga za zadovoljstvo, ali ni za nezadovoljstvo. Iako nisu dobili željenu španjolsku Beru Beru, važno je da se s favoritom za osvajanje naslova, rumunjskim Brasovom neće sastati prije finala. U tom kontekstu, norveški se Larvik čini kao prihvatljiva solucija.

Norvežanke nisu ostale u dobrom sjećanju našim rukometašicama jer su upravo protiv Podravke došle do svog prvog europskog trofeja u povijesti. U finalu Kupa pobjednica kupova 2005. godine Larvik je uvjerljivo porazio Podravku u oba susreta. U prvoj utakmici u Koprivnici slavio je s 31:26, a u uzvratu u Norveškoj s visokih 37:27.

Ove sezone u Kupu pobjednica kupova nisu igrale s protivnicima vrijednim spomena. Nisu se baš proslavile ni u Ligi prvakinja, gdje su kao i Podravka Vegeta, natjecanje završile na trećem mjestu u skupini C. Jedan od boljih rezultat ove sezone bila im je pobjeda u grupi protiv polufinalistica Lige prvakinja, Lade Togliatti, rezultatom 29:28

Ono što se mora reći je da Larvik ove sezone nije ni sjena onog Larvika koji je 2005. potukao Podravku. Više nema Katye Nyberg i Vigdis Harsaker. Zbog nesređenih financija još je nekoliko igračica tijekom sezone napustilo klub. Najveći udarac igračkom kadru nanijela je reprezentativka Elizabeth Hilmo, koja je u studenom prošle godine ostala trudna. Zbog njezinog neigranja, mjesto kružne napadačice je trenutno najslabija karika u norveškoj ekipi.

Uz sve te nedaće, Norvežanke se trenutno nalaze na čelu ljestvice norveškog prvenstva gdje ne znaju za poraz. Predvodi ih njihov prvi strijelac, lijeva vanjska napadačica Linn Kristin Riegelhuth koja u prosjeku zabija 11 golova po utakmici. Tu je još i srednja vanjska napadačica Tone Larsen. Njih dvije su standardne norveške reprezentativke, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Mora se spomenuti i legendarna danska vratarka, Lene Rantala koja unatoč svojih 39 godina još uvijek čvrsto drži mjesto prvog vratara u ekipi norveških prvakinja.

Prvi će se susret igrati 19. ili 20. travnja u Koprivnici, dok će naše rukometašice putovati u hladnu Norvešku 26. ili 27. travnja.

Više je sreće pri ždrijebu imala naša Sanela Knezović čiji je Dunaferr u polufinalu Kupa EHF-a izvukao španjolski Itxako. Iako ni Dunaferr u uzvratu neće igrati na svom parketu, Mađarice su izbjegle neželjene protivnike – danski Ikast i ruski Dinamo iz Volgograda.

Kup pobjednica kupova, polufinalni parovi:
Podravka Vegeta - Larvik
Akaba Bera Bera – Rulmentul Urban Brasov

Kup EHF-a, polufinalni parovi:
Dunaferr – Itxako
Ikast – Dinamo Volgograd

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!