Zimski sportovi

Phoenix korak dalje od doigravanja

Branimir Korać • utorak, 18.03.2008.

Iznimno neizvjesna borba za mjesta u doigravanju se nastavlja. Minnesota i Vancouver noćas su ubilježili važne pobjede protiv momčadi koje također razmišljaju o doigravanju...

Posebno neizvjesna situacija je u Northwest diviziji gdje su uoči sinoćnjih dvoboja čak četiri momčadi imale po 84 boda i praktički dijelile prvu poziciju. U izravnom dvoboju susreli su se Minnesota i Colorado, a pobjedu je odnijela Minnesota koja je slavila 3:1. Brent Burns doveo je Minnesotu u vodstvo da bi Joe Sakic na početku druge trećine poravnao. No svega pet minuta momčadi su bile u egalu obzirom da Branko Radivojevic vraća prednost Minnesoti. U posljednjoj trećini Colorado je imao više udaraca, sjajno je branio na vratima Wilda Nicklas Backstrom i Avsi nisu uspjeli poravnati. Čak štoviše sedam sekundi prije kraja susreta Stephane Veilleux pogodio je praznu mrežui za konačnih 3:1.

Phoenix se jedan korak udaljio od doigravanja izgubio na gostovanju kod odličnog Vancouvera 3:1. Canucksi su bili bolja momčad i zasluženo su slavili s dva gola Henrika Sedina i jednim Taylora Pyatta. Daniel Carcillo postigao je utješni gol za Vancouver na kraju prve trećine.

NHL, rezultati:
Minnesota - Colorado 3:1, Vancouver - Phoenix 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!