Nogomet

Rijeka nije zaluđena Moldavijom

Zoran Zdelar • utorak, 18.03.2008.

Najavljeno je da će prijateljska utakmica Hrvatske i Moldavije biti igrana na Kantridi, no čelnici Rijeke nisu oduševljeni protivnikom kojeg bi trebali ugostiti. Poput ostalih hrvatskih gradova, i u Rijeci traže ili neko iznimno atraktivno ime za prijateljski dvoboj ili kvalifikacijsku utakmicu...

Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza vjerojatno nisu očekivali toliko problema u organizaciji prijateljske utakmice s Moldavijom, koja je na rasporedu 24. svibnja. Radi se o posljednjoj provjeri koju će hrvatski reprezentativci obaviti prije napuštanja Hrvatske i nastavka priprema za nastup na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

Nije sporan termin, nije sporan protivnik, ali zato jest teren na kojem će se ta utakmica odigrati. Iz Rusanove su najavili da će susret biti igran u Rijeci samom objavom o organiziranju utakmice, no čelnici Rijeke nisu oduševljeni navedenim domaćinstvom. Imali su obećanje o organizaciji službene kvalifikacijske utakmice za plasman na ovogodišnji Euro, vjerovali se da će doći Izrael ili Estonija, no – izvisili su.

Zbog toga direktor Rijeke Mario Rubeša ovog puta ne želi pristati na organizaciju susreta s Moldavijom, iako ističe da je njegovom klubu velika čast svaki put kad naši najbolji nogometaši stignu na Kantridu. Problem je naravno u neatraktivnom protivniku. Neslužbeno se stoga može čuti kako se traži garancija da će u Rijeku ove ili iduće godine stići i neko daleko zvučnije ime na prijateljsko odmjeravanje snaga ili domaćinstvo jedne od kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

Ne postigne li se uskoro dogovor s Rijekom, uvijek postoji mogućnost igranja na "nacionalnom stadionu" Maksimir, a glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić, kao rezervnu varijantu navodi i varaždinski stadion. Kako Rijeka očito nije zaluđena dolaskom Moldavije, sve je izglednije da će se u HNS-u morati okrenuti jednoj od rezervnih varijanti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!