Nogomet

Petrić odveo Borussiju u finale

Petar Plevnik • utorak, 18.03.2008.

Nogometaši dortmundske Borussije prvi su finalisti Njemačkog kupa. Žuto-crni su protiv drugoligaša Carl Zeiss Jene na svom terenu opravdali ulogu favorita i uz pogodak Mladena Petrića osigurali nastup u berlinskom finalu...

Nakon još jedne razočaravajuće sezone u Bundesligi, polufinalni dvoboj protiv posljednjeplasiranog drugoligaša iz Jene bio je susret sezone za momčad Thomasa Dolla. Iako su na putu do polufinala izbacili Nürnberg, Arminiju i Stuttgart, gosti iz Jene ipak nisu smogli snage za još jednu senzaciju.

Domaćini su u vodstvo stigli u 13. minuti, nakon što Khomutovski sjajno reagira na udarac Petrića glavom, no lopta se odbija samo do Tinge, koji iz blizine posrpema loptu u praznu mrežu. Gosti su se i nakon primljenog pogotka sasvim solidno držali, no ipak nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti domaću obranu, u kojoj danas nije bilo Roberta Kovača.

Put prema finalu Borussiji je uvelike olekšao najpoznatiji igrač gostiju, Čeh Jan Šimak, koji je u 51. minuti najprije dobio žuti karton, da bi mu zbog protestiranja sudac Gräfe bez razmišljanja pokazao drugi žuti i put u svlačionicu. Odličan potez napravio je u 69. minuti Thomas Doll uvođenjem u igru Klimowicza i Kringea, budući da je nepune dvije minute kasnije upravo Kringeov udarac Khomutovski odbio do Klimowicza, a Argentinac posprema odbijanac za 2:0.

Potvrda rutinske pobjede domaćina stigla je tri minute prije kraja susreta, kada Kehl glavom produžuje za Petrića, a hrvatski reprezentativac preciznim udarcem s osam metara postavlja konačnih 3:0 i nakon 19 godina odvodi Borussiju u finale, u kojem će se susreti s pobjednikom dvoboja Bayern - Wolfsburg.

Njemački kup, polufinale, 18.3.2008.:
Borussia - Carl Zeiss Jena 3:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!