Košarka

Galatasaray spriječio španjolski "hat-trick"

Bernard Jurišić • srijeda, 19.03.2008.

Velike prednosti koje su donijeli s gostovanja bile su dovoljne Gironi i Joventutu za osiguranje plasmana na završni turnir ULEB Kupa. Stopostotnu učinkovitost španjolskih predstavnika spriječio je turski Galatasaray...

Joventut je pitanje prolaska riješio još u Rusiji, pobijedivši Himki u prvom susretu 96:73. Uzvrat u Badaloni ruskoj momčadi nije nudio puno mjesta za optimizam, pa su već na poluvremenu Španjolci gotovo udvostručili prednost iz prvog susreta.

Vođen mirnom rukom Rudyja Fernandeza (18 poena, 6 skokova, 4 asistencije), Joventut je u uzvratu slavio 69:54 i u četvrtfinalu čeka boljeg iz posljednjeg susreta osmine finala, onog između Zadra i Pamese.

I Girona je iz Srbije donijela prednost (80:71), koju su u uzvratu dodatno "podebljali" pobjedom 76:62. Hemofarm je nakon poraza od Zadra prošle subote u NLB ligi promijenio trenera, no ni to im nije pomoglo da se domognu Torina. Najbolji kod Girone bio je Marc Gasol (16 poena, 5 skokova), a srbijanskoj momčadi nije pomoglo ni 23 poena i 15 skokova centra Vladana Vukosavljevića.

Da večer ipak ne protekne isključivo u španjolskim bojama pobrinuo se Galatasaray. Turska momčad uspjela je obraniti +25 protiv Gran Canarije iz prvog susreta, njihova prednost zapravo nikad nije ni došla u pravu opasnost. Gran Canaria je pobijedila s 88:79, no nedostajalo im je još mnoštvo poena da nadoknade tursku prednost iz prvog susreta.

Prvi ime kod španjolske momčadi bio je bivši Zadranin Carl English s 24 poena, Robert Hite je za Galatasaray ubacio 20 poena uz 8 skokova. Nadajmo se da će broj španjolskih predstavnika na završnom turniru u Torinu i nakon okršaja Pamese i Zadra u srijedu ostati na - dva.

ULEB Kup, osmina finala:

DKV Joventut - Himki 69:54 (96:73)
Akasvayu Girona - Hemofarm Stada 76:62 (80:71)
Kalise Gran Canaria - Galatasaray Cafe Crown 88:79 (74:99)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!