Tenis

Murray nakon plesa po rubu

Ivor Krapac • srijeda, 19.03.2008.

Ivo Karlović imao je izglednu priliku za iznenađenje protiv Andyja Murraya u trećem kolu Masters Series turnira u Indian Wellsu, no pobjeda je ipak izostala. Mladi Škot osigurao je osminu finala prolaskom u tri seta...

Sudar 11. i 20. nositelja otišao je na stranu bolje rangiranog, sa 7:6(7), 6:7(3) i 6:3 u korist 20-godišnjaka iz Dunblanea, koji je slavio i drugi put u međusobnim susretima s prvim hrvatskim "reketom". Prvi put također se otišlo u tri seta, sa 6:7(3), 6:4 i 7:6(2) za Murraya u prošlogodišnjem finalu San Josea.

Prvi set nije mogao početi bolje za Karlovića. Već u trećem gemu došao je do breaka i potom izgradio vodstvo od 3:1, no favorizirani Škot uspio se vratiti i riješiti set u izjednačenom tie-breaku. Ivo je imao priliku s mini-breakom prednosti i dva servisa nakon 3:2, da bi Murray okrenuo i to i u nastavku zaključio set na svoju ukupno četvrtu set-loptu u tie-breaku.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U drugoj dionici Ivo je ponovno došao do breaka prednosti i, slično prvom setu, ponovno nije držao. Servis je ostao čvrst do 5:3 i prilike za dovršetak seta, no propuštena prilika u nastavku se ipak nije pokazala kobnom, drugi tie-break okončan je s glatkih 7:3 u korist prvog hrvatskog "reketa".

Treći set otvoren je ranim breakom Murraya, nakon čega je Karlović uspio odgovoriti i svojim breakom vratiti stvar u ritam servisa. No, drugi break mladog Škota u odlučujućoj dionici više se nije dao nadoknaditi.

Murray je tu prednost zadržao i nakon dva sata i 20 minuta igre otišao dalje, na dvoboj osmine finala s Tommyjem Haasom. Iskusni Nijemac je u trećem kolu sa 7:6(5), 4:6 i 6:1 nadjačao Fernanda Verdasca.

Karlović će naredni izazov imati idućeg tjedna na drugom ovogodišnjem Masters Series turniru, u Miamiju.

Masters Series Indian Wells, 18.3.2008., treće kolo: A. Murray (Velika Britanija, 11) - Karlović (Hrvatska, 20) 7:6(7), 6:7(3), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!