Zimski sportovi

Ovečkin u klubu 300

Krešimir Ferlak • srijeda, 19.03.2008.

Šanse Washingtona za doigravanje i dalje su žive, prije svega zahvaljujući Alexu Ovečkinu. Ovečkin je u Nashvilleu odigrao još jednu nadahnutu utakmicu. Philadelphija je napokon pobjedila i zadržala osmo mjesto, dok su Rangersi bili uvjerljivi protiv Pittsburgha...

Washington je ponajviše zahvaljujući odličnom prvom periodu kada su poveli sa 3:0 svladao Nashville, a Alex Ovečkin je ponovno briljirao. Asisitrirao je za prva dva pogotka, a kasnije je i odličnom reakcijom postigao gol sa svoje polovice u praznu mrežu za konačnih 4:2.

Ovečkin je prvi igrač ove sezone koji je prešao granicu od 100 poena, ima ih 102, a došao je i do 300 poena u karijeri,a odigrao je samo 237 utakmica! To je najbrže da je neki igrač stigao do 300 poena još od Paula Kariye sredinom devedestih. Fantastičan učinak za fantastičnog Rusa koji vuče svoje Capitalse prema play-offu.

Philadelphia napokon stiže do pobjede i zadržavaju tako dva boda prednosti pred Washingtonom. Slavili su protiv Atlante s 3:2. Thrasherse je u vodstvo doveo Thorburn, a preokrenuli su Richards, Carter i Prospal. Ilja Kovalčuk je svojim 50. pogotkom sezone 30 sekundi prije kraja utakmice vratio nadu, ali dalje nije išlo. Važna pobjeda za Flyerse kojom ostaju u krugu momčadi koje ulaze u doigravanje, ali još je osam utakmica do kraja sezone i sve je moguće.

New York Rangersi su nakon dva poraza slavili protiv Pittsburgha i došli do 85 bodova s kojima malo mirnije stoje na šestom mjestu konferencije. Rangersi su poveli 2:0 nakon prvog perioda (Avery, Callahan), da bi Penguinsi u samo tri minute drugog dijeli izjednačili preko Ruutua i Staala. Fredrik Sjostrom je ubrzo vratio prednost Rangersima, a u trećem periodu su Avery svojim drugim pogotkom večeri i Martin Straka potvrdili pobjedu Rangersa za konačnih 5:2.

Edmonton i Phoenix se još nadaju play-offu, a bilo je sigurno da će momčad koja izgubi u međusobnom dvoboju izgubiti svaku nadu. Izgubio ju je Phoenix. Do sredine treće trećine bilo je 4:4, a tada Oilersi do kraja postižu još četiri pogotka za ogromnih 8:4. Curtis Glencross je u tom dijelu igre postigao dva pogotka, a još prije su se sa tri poena istaknuli Gilbert, Gagner i Hemsky kod Oilersa te Shane Doan kod Coyotesa. Bila je ovo osma pobjeda za Edmonton u zadnjih deset utakmica, a za doigravanje će im trebati pobjede u vjerojatno svih osam utakmica do kraja.

Nhl, rezultati: NY Islanders – Torotno 1:3, Philadelphia – Atlanta 3:2, NY Rangers – Pittsburgh 5:2, Nashville – Washington 2:4, Columbus – Calgary 3:0, Montreal – St.Louis 3:4 (SO), Edmonton – Phoenix 8:4, Los Angeles – San Jose 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!