Zimski sportovi

Mario Novak najbolji hrvatski hokejaš

Sportnet • srijeda, 19.03.2008.

Drugu godinu za redom Hokejaški portal KHL Mladosti organizirao je glasanje za najboljeg igrača Hrvatske u protekloj sezoni. Nakon prošlogodišnjeg laureata Marka Lovrenčića, hokejaša Zagreba, ove godine nagradu je s osvojenih 35 bodova zaslužio igrač aktualnih prvaka Hrvatske i pobjednika Panonske lige, mladostaš Mario Novak, te mu je na prigodnoj svečanosti u Domu sportova 19. ožujka Danijel Jelenek, novinar Vjesnika, uručio pobjednički prsten…

„Drago mi je i počaščen sam dobiti takvo priznanje, ipak je to nagrada navijača koji redovito prate hokej i znaju tko tko je tko na ledu. Svakako i ovom prigodom moram zahvaliti suigračima i trenerima, jer bez njih ne bi bilo niti uspjeha Mladosti niti ovakvog priznanja za mene osobno. Jasno, nadam se da ću i naredne godine igrati kvalitetan hokej, da će moj klub ponoviti ovogodišnje uspjehe i da ću opravdati čast i povjerenje navijača, suigrača i trenera“, kazao je Mario Novak na prigodnoj novinarskoj konferenciji tijekom koje mu je i uručena nagrada.

U konkurenciji za naslov najboljeg hokejaša Hrvatske i ove godine su bili samo igrači koji igraju u domaćim klubovima i to isključivo oni s hrvatskom putovnicom. Iza laureata bodovno su zaostali Igor Jačmenjak (24 boda), Vanja Belić (22), Tomislav Čunko (22) i Marko Lovrenčić (13), a zanimljivo je da je prošle godine ovogodišnji pobjednik Mario Novak bio drugoplasirani u ukupnom poretku istog izbora.

Konačni poredak Izbora najboljeg hrvatskog hokejaša:
1. Mario Novak Mladost 35 bodova
2. Igor Jačmenjak Mladost 24
3. Vanja Belić Mladost 22
4. Tomislav Čunko Mladost 21
5. Marko Lovrenčić Zagreb 13
6. Janko Kučera Mladost 6
7. Damir Jakovac Mladost 6
8. Mato Mlađenović Medveščak 4
9. Nenad Škrapec Zagreb 3
10. Viliam Chovanec Medveščak 3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!