Nogomet

Soldo: "Remi je najrealniji"

Ivor Krapac • srijeda, 19.03.2008.

Očekivano raspoloženje bilo je vidljivo na licima i u riječima oba trenera po završetku gradskog ogleda u Kranjčevićevoj. Zvonimir Soldo nadao se boljem nastupu svoje momčadi, naravno, i pobjedi, dok je Miroslav Blažević imao razloga biti zadovoljan onim što su njegovi igrači pokazali...

"S naše strane gledano, bila je ovo utakmica koju moramo što prije zaboraviti", rekao je Dinamov trener u susretu s novinarima nakon "mršavog" remija: "Utakmica nije zaslužila pobjednika, remi je najrealniji... U prvom poluvremenu nam je još nešto i polazilo 'za nogom', no u drugom više ne."

"Ne bih još govorio o našem ponovnom susretu u Kupu, razmišljam samo o utakmici sa Šibenikom za dva dana, o polufinalu Kupa ćemo kad dođe vrijeme. Respektiram Zagreb, prije nekoliko dana u Rijeci su već pokazali svoju vrijednost, no naš cilj je ući u finale", dodao je Soldo o svojevrsnoj predigri za ogled u Kupu, koji je Dinamu objektivno trenutno važniji, u ligi je prednost pred pratnjom ionako ogromna.

U prvenstvu je glavni cilj popraviti igru i uhvatiti konstantu, što Dinamovcima, kako je pokazao današnji susret, baš i ne ide najbolje. "Momčad je pokazala htijenje, ali jednostavno, malo toga je išlo kako smo željeli. Ne bih pritom želio tražiti alibije u terenu, lopti ili nečem trećem", zaključio je Dinamov trener, spomenuvši da Luka Modrić nije bio pravi, a dosta rano je i zamijenjen, zbog bolesti koja ga je na tri-četiri dana izbacila iz pogona.

Slika 1 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kako je Soldo kazao, upravo je nesigurnost u Modrićevu spremnost bila razlog što je Carlos na lijevom boku dobio prednost pred Hrvojem Čalom kao svojevrsni osigurač, po trenerovom mišljenju, obrambeno pouzdanija varijanta.

Dok je Dinamov trener tumačio zbog čega je njegova momčad odigrala prilično blijedo, Ćiro Blažević svoje je mogao pohvaliti. "Riječi suparničkog kolege pokazale su kako govori trener koji nije zadovoljan, a onaj koji je zadovoljan vidio je pravu prvenstvenu utakmicu, beskompromisnu, ali korektnu borbu. Ovo je za nas uspjeh i veliki poticaj za ono što nas čeka, dvije utakmice protiv Dinama u Kupu... Teško je momčadi koja je tako uvjerljivo prva naći natjecateljski motiv, kao trenutno Dinamu, taj smo fenomen odlično iskoristili."

"Moji igrači napadali su kao stršljenovi, nismo Dinamu dali ni vremena ni prostora, nisu to bili uobičajeni uvjeti za njih", nastavio je Blažević: "Bio mi je cilj dati samopouzdanje svojoj momčadi prije utakmice, zbog toga sam javno najavljivao da se Dinamo ovog puta neće poigravati, nešto što se napiše u novinama obično ima veći učinak nego kad igračima to isto govorim u svlačionici. Danas smo uvelike nadmašili svoje kapacitete."

Nije smetalo ni što su od standardnih članova prve jedanaestorice izostali desni stoper Tomislav Labudović i lijevi bočni Mario Čutura, na koje bi Zagrebaši mogli računati u novom susretu u Kupu. Za tu utakmicu Ćiro nije želio otkrivati karte: "Mislim da još imamo ponešto za ponuditi, ali to je dio strategije i o tom se ne govori."

Sve će se najbolje vidjeti na terenu, no do tih utakmica (9. i 23. travnja) i jednu i drugu momčad čekaju novi prvenstveni izazovi, vremena za predah nema...

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!