Košarka

Kasun otkazao kvalifikacije

Bernard Jurišić • četvrtak, 20.03.2008.

Priča je u košarkaškim krugovima figurirala kao "sigurna oklada" već neko vrijeme, no čekala se i službena potvrda. Mario Kasun narednog ljeta definitivno neće biti na raspolaganju izborniku Jasminu Repeši, što znači da ga neće biti ni na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, a ni u Pekingu - ako ga naša reprezentacija izbori...

Mario Kasun i službeno je otkazao nastup na atenskom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji će se održati u srpnju. Centar Barcelone ove je sezone imao nekoliko problema s ozljedama, ali i zdravstvene probleme sa srcem, pa je ljeto odlučio posvetiti potpunom saniranju zdravstvenih problema i spremno dočekati novu.

"Uvijek sam rado igrao za reprezentaciju i odazivat ću se i ubuduće. No, naredno ljeto jednostavno moram posvetiti svom zdravlju i sanirati probleme koji me muče, jer ću inače opet u sezonu ući nezaliječen", rekao je Kasun.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Blumenschein

Hrvatska će tako na kvalifikacijskom turniru sigurno biti bez tandema svojih najboljih centara, Vujčića i Kasuna, no postoji mogućnost da se Repešinoj družini priključe Dalibor Bagarić i Gordan Giriček. U Bagarićevom slučaju dojam je kako je za povratak potrebno tek malo dobre volje u HKS-u, dok se kod Giričeka ionako nikad ne zna "na koju je nogu danas ustao".

Što se centarske linije tiče, kapetan Nikša Prkačin nije upitan, a na sebe je preuzeo i posao "nagovaranja" Andrije Žižića na povratak. Repeša izbora u svakom slučaju ima, jer u redu čekaju Barać, Banić, Lalić, Nicević, Lončar, Šundov...

A one najbolje, Nikolu Vujčića i Marija Kasuna, koji su odlično surađivali na Europskom prvenstvu 2005., zajedno bismo u reprezentativnom dresu opet mogli gledati - na Europskom prvenstvu u Poljskoj sljedeće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!