Nogomet

Magath Bayernu vraća dug?

Sportnet • srijeda, 19.03.2008.

Nakon što je jučer Borussia podigla karte za finale njemačkog kupa u Berlinu, hrvatski reprezentativci Mladen Petrić i Robert Kovač čekaju svoje protivnike. Pitanje drugog sudionika riješit će se večeras u Allianz Areni, gdje će Bayern kao domaćin i VfL Wolfsburg odmjeriti snage, a tom prilikom se trener gostiju Felix Magath vraća na svoje staro mjesto djelovanja...

Magath stiže u München s prilično puno samopouzdanja u prtljagi, što je i opravdano. Njegovi "Vukovi" su najbolja ekipa proljetnog dijela Bundeslige s ukupno pet pobjeda u sedam utakmica, a vrijedni spomena su puni plijen na gostujućim utakmicama u Gelsenkirchenu i Bremenu, te eliminacija HSV-a u četvrtfinalu Kupa. Gosti iz Wolfsburga će večeras istrčati u najboljem sastavu, nema ozlijeđenih, prema tome su i razumljive izjave Magatha, u kojima naglašava da dolazi u bavarsku metropolu svom klubu osigurat drugi nastup u finalu u povijesti. A dodatna motivacija mu je sigurno želja da svom prijašnjem poslodavcu pomrsi račune.

S druge strane, u Münchenu ne vlada baš najbolja atmosfera. Najtrofejniji njemački klub je ubilježio dva (zaslužena) poraza u nizu protiv – na papiru - inferiornih protivnika, prvi na domaćem terenu protiv Anderlechta u Kupu Uefa, drugi u prvenstvu protiv Cottbusa u gostima. Trener Hitzfeld, ali i vodstvo kluba očekuje maksimalni angažman ekipe, u kojoj večeras Luca Toni ne konkurira za sastav zbog kartona. Nebitno, jer sve osim pobjede odnosno plasmana u finale bi bilo veliko razočarenje. Imperativ za ovu sezonu je jasno definiran, pogotovo nakon (za bavarske uvjete) katastrofalnog učinka prethodne sezone: Hitzfeld se želi/mora oprostiti na najbolji mogući način i prije odlaska u Švicarsku spremiti tri dodatna pokala u i ovako već dobro napunjenu vitrinu u poslovnici kluba: naslov prvaka, Njemački kup, te Kup Uefa.

Statistika sjevernim Nijemcima ne ide baš u prilog, od dosad 11 nastupa u Münchenu izgubili su čak deset, ali s obzirom na njihovu odličnu formu i floskulu da Kup ima svoj zakon, sigurni smo da nas čeka uzbudljiva utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!