Košarka

Zbogom Torinu

Sanja Čalić • srijeda, 19.03.2008.

U uzvratnom je susretu Pamesa ne samo uspjela dostići pet koševa zalihe koje je Zadar sa sobom donio u Valenciju, već je, posebice u drugom poluvremenu, nadigrala momčad Ace Petrovića (93:70) osvojivši vizu za Final Eight Uleb kupa u Torinu…

Mnogo problema u početnim trenucima susreta Zadranima je stvorio Fred House koji je do četvrte minute bio jedini Pamesin strijelac ubacivši čak deset poena, no svoje je sjajno izdanje već tada nagovijestio Johnson koji je izvrsno parirao Houseu u tricaškom nadmetanju. Upravo su šutevi za tri poena, kao i u prvom susretu, bili glavna oznaka prve dionice, budući da je u toj fazi utakmice postignuto čak osam trica od kojih su svaki po tri postigli Johnson i House.

Domaća je momčad od početka četvrtine bila u laganoj prednosti, no ona je u sedmoj minuti vezanim koševima Douglasa i Milojevića narasla i na plus 11. Ipak, Zadrani su dvjema tricama Johnsona i jednom Brewera do isteka prvih deset minuta uspjeli smanjiti svoj zaostatak na sedam razlike (28:21).

Zadrani su novom Brewerovom tricom otvorili drugu četvrtinu približivši se Pamesi na tek četiri poena zaostatka, no brojne izgubljene lopte, kao i mnogo lošiji šut za dva poena (44%) uvjetovali su četiri minute u kojima Zadar nije uspio postići koš. Time su otvorili vrata Douglasu i Urtasunu koji su vrlo brzo serijom 11:0 doveli domaćine u prednost od 15 poena. No Zadrani su ipak mnogo bolje odigrali završnicu druge dionice u čemu ih je predvodio Johnson (18 poena u prvom dijelu), dovevši Zadar sa svojih sedam uzastopnih koševa, kojima se priključio i Brewer, na razliku od samo četiri poena (47:43).

Treća četvrtina, u kojoj je Zadar u većini slučajeva lomio svoje protivnike, ovog je puta presudila njemu. Čak sedam minuta u kojima je Zadar bio bez koša iz igre nisu slutila na dobro, a s ukupno osam postignutih koševa u ovoj dionici, Zadrani nisu mogli ni približno parirati Pamesi. Prioritet limitiranja Douglasa i Williamsa kojeg je trener Petrović naglasio uoči susreta igrači nisu uspijevali ispuniti, budući da je nezaustavljivi Douglas sam u ovoj četvrtini postigao 16 poena čime je do ulaska u posljednju četvrtinu vodio Pamesu do velike prednosti od 21 poena (72:51).

Ta je prednost bila nedostižna za Zadrane koji se do kraja susreta nisu uspijevali vratiti u igru, te je Pamesa u završnoj dionici svoje vodstvo i dodatno podebljala (93:70). Izvrsnu je šutersku večer u redovima španjolske momčadi imao Douglas (29 poena, četiri skoka, tri asistencije), dok mu je s 16 poena i dva skoka prvi pratitelj bio House. Najefikasniji među Zadranima, koji su do kraja susreta svoj šut za dva poena srozali na svega 37%, bio je Johnson (20 poena, pet skokova, tri asistencije) koji je uz Brewera (17 poena, četiri skoka, četiri asistencije) jedini ostvario dvoznamenkasti učinak.

Uleb kup, osmina finala, uzvratni susret: Pamesa Valencia – Zadar 93:70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!