Nogomet

Carquefou za povijest

Maja Giljanović • četvrtak, 20.03.2008.

Petoligaš Carquefou šokirao je francusku nogometnu javnost eliminiravši Olimpique Marseille u osmini finala Coupe de Francea priredivši jedno od najvećih iznenađenja u 90-godišnjoj povijesti natjecanja...

Deseterostukog su osvajača Kupa amateri pobijedili s 1:0 pogotkom Senegealca Pape N'Doya u 7. minuti čime je njihov pothvat zapravo nemjerljivo veći jer je trenutno četvrtoplasirana momčad Le Championnata u lovu na Nancy i Ligu prvaka imala praktički cijelu utakmicu da sustigne zaostatak.

Momčad trenera Geretsa stigla je na gostovanje u 20-tak kilometara udaljeni Nantes na rasprodani (35.000) La Beaujoire kao neupitan favorit: unatoč eliminaciji upravo Nancyja u šesnaestini finala, nitko Carquefou očito nije shvatio ozbiljno. 14. momčad regionalne lige je vrhunski organiziranom obranom odolijevala nasrtajima redom Nasrija, Cissea, Grandina, a sreća joj se osobito osmjehnula u prvom dijelu kad je Zenden iz slobodnog udarca pogodio stativu vratara Joinela.

U četrvtfinale na rasporedu 15. i 16. travnja plasirala se i drugoplasirana momčad lige, Bordeaux koji je na Chaban Delmasu u produžecima slomio Lille. Žirondincima je prednost osigurao u 96. minuti Fernando, a prolaz dalje je nakon vrhunske obrane Ramea Fauvergueu iz neposredne blizine minutu ranije, zacementirao Bellion u 114.

Metz Yvona Pouliquena nastavio je sa svojevrsnim procvatom otkako je nekadašnji trener koji je Strasbourg 2001. i Lorient 2002. doveo do neočekivanih naslova pobjednika Kupa stigao koncem godine, eliminiravši na Moustoiru upravo Lorient pogotkom Bessata u 59. minuti, a dalje je spasivši se u trećoj minuti sudačke nadoknade (Buengo) nakon produžetaka otišao i drugoligaš Amiens nauštrb trećeligaša Arlesa.

Coupe de France, osmina finala:
Carquefou(5) - Marseille 1:0, Bordeaux - Lille 0:0 (2:0 nakon produžetaka), Lorient - Metz 0:1, Amiens(2) - Arles(3) 2:2 (4:2 nakon produžetaka)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!