Zimski sportovi

Librić 41. nakon kratkog programa

Maja Giljanović • četvrtak, 20.03.2008.

16-godišnja Samoborka Mirna Librić kao jedina hrvatska predstavnica na Svjetskom prvenstvu u Göteborgu trenutno se nakon kratkog programa nalazi na 41. poziciji među ukupno 53 natjecateljice...

Članica zagrebačke Lede je svojim nastupom uprihodila 30.20 bodova (16.69 za tehničku vrijednost) dok je prvo mjesto zasad u rukama gošće nam iz Zagreba s EP-a, dvostruke europske prvakinje Caroline Kostner. 21-godišnja je Talijanka na svom šestom SP-u u karijeri prednost ispred trenutno drugoplasirane i srebrne iz Tokija lani, Mao Asade ugrabila za samo 0.18 boda, a treća također Japanka Yukari Nakano zaostaje tri boda na trećem mjestu.

Prvi komplet medalja je, pak, podijeljen u plesnim parovima. Drugoplasirani nakon prvog dana unatoč padu na salchowu su nadoknadili prednost kineskog para Zhang/Zhang (197.82) i s ukupno 202.86 bodova Njemačkoj donijeli prvo zlato otkako ga je 1997. upravo trener Alione Savčenko i Robina Szolkowyja Ingo Steuer osvojio s partnericom Mandy Wötzel. Kanadska kombinacija Dube/Davison je odnijela broncu.

U 13 sati originalnim programom nastavljaju plesni parovi, a klizačice će u završni lov za medaljama od 18.30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!