Nogomet

Bez Ria protiv Liverpoola

Goran Damjanić • četvrtak, 20.03.2008.

Sir Alex Ferguson sasvim sigurno neće moći računati na svog pouzdanog braniča Ria Ferdinanda u nedjeljnom derbiju protiv Liverpoola…

Engleski je branič zbog problemima s leđima propustio posljednje dvije utakmice Uniteda. "Nedjeljni nastup Ria Ferdinanda uistinu je dvojben", razočaran je bio strateg Crvenih vragova.

No, ono što sasvim sigurno može veseliti Sir Alexa je mladi 21-godišnji Španjolac Gerard Pique, koji se odlično snašao u posljednjoj liniji Manchestera, u kojoj mu društvo pravi već ustaljeni Nemanja Vidić. Riječi hvale za Katalonca imao je i škotski strateg: "Dali smo priliku Gerardu Piqueu. Imamo puno povjerenja u tog mladića, a on vrlo brzo napreduje. Sve su to vrhunski igrači, pa stoga trebate vjerovati u njih".

Pique je rođen u Barceloni, gdje je i naučio prve nogometne korake. Za Barceloninu B ekipu igrao je od 2001. do 2004., kada ga je Manchester doveo u svoje redove. Prošlu sezonu je proveo na posudbi u španjolskoj Zaragozi, no ove je sezone dobio priliku kod Fergusona. S obzirom na Manchesterove ima ambicije i u Premiershipu i u Ligi prvaka, u kojima ih očekuje niz teških i iscrpljujućih dvoboja, mladi bi Pique mogao bi biti jedan od ključnih igrača u obranbenoj liniji engleskog prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!