Nogomet

Predstavljen novi hrvatski dres

Ante Pažanin • četvrtak, 20.03.2008.

Danas je u Shopping centru Prečko održano predstavljanje novog kockastog dresa hrvatske nogometne reprezentacije. Nike je i u ovoj prigodi upotrijebio najnoviju i najsuvremeniju tehnologiju u izradi ovog dresa koji, osim što je izuzetno kvalitetan, jako lijepo i atraktivno izgleda...

Predstavljanje je održano na atraktivnoj lokaciji, na nogometnom igralištu s umjetnom travom na vrhu Shopping centra Prečko. Na početku ovog predstavljanja prisutnima se obratio glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić koji je svima čestitao i zahvalio se na posjeti.

Slika 4 od 5.
Foto: Kristijan Komarica

Isto tako, izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Nikeom, ali i nije mogao sa 100-postotnom sigurnošću reći hoće li Savez produžiti suradnju s američkom tvrtkom i nakon završetka postojećeg ugovora. Ipak, šanse da će naši i nakon toga nositi logo Nikea su velike. Nakon toga na teren su izišli Luka Modrić, Josip Tadić i Mario Mandžukić, koji su prvo s juniorima Zagreba izmijenili nekoliko poteza, da bi nakon toga pokazali nove dresove.

Slika 1 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

Prvo recimo nekoliko riječi o načinu izrade dresa. Novi dres izrađen je Dri-Fit tehnologijom koja poboljšava izvedbu igrača pomažući im što više ostati suhima i rashlađenima. To se postiže tako što se znoj upija iz tijela u površinu tkanine koja se, pak, brzo suši. Ova inovativna tehnologija na taj način omogućava igračima neometanu usredotočenost na igru. Majica ima novi moderni kroj koji čvršće prijanja uz tijelo te će protivnicima biti teže povlačiti ga tijekom igre, dok ergonomska mreža na leđima omogućava disanje i hlađenje kože.

Novi dres izrađen je za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj, no "na djelu" ćemo ga moći vidjeti već u srijedu kada naši reprezentativci u Glasgowu na slavnom Hampden Parku igraju protiv Škotske. Novi dizajn obilježavaju još veće kockice nego na dosadašnjem dresu. Na leđima ovog puta nema previše bijele površine nego je ostala taman tolika bijela praznina da u nju stane broj igrača.

Slika 3 od 4.
Foto: Kristijan Komarica

Novost na dresu je ovratnik s V-izrezom plave boje s čije se unutarnje strane nalazi stari hrvatski simbol pletera. Isto tako na stražnjoj strani nalazi se natpis "Hrvatska". Kao i dosad, grb HNS-a nalazi se na lijevoj, a logo Nikea na desnoj strani. Hlačice su bijele s crveno-bijelom šahovnicom na stražnjem obrubu, dok su čarape plave s vrpcom istog uzorka na sredini.

Možemo samo zaključiti da je hrvatska nogometna reprezentacija dobila još jedan vrlo atraktivni dres koji stvarno godi oku. Nove veće kockice lijepo izgledaju i najvažnije je da ovog puta nije bilo puno zahvata i mijenjanja osnovnog "zakona" kod hrvatskog dresa, a taj je da se što manje diraju kockice. Novi dres čak podsjeća na možda i najljepši naše momčadi ikada, a to je onaj Lottov s Europskog prvenstva u Engleskoj 1996. godine.

Slika 2 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

Podsjetimo da ovaj novi kockasti dres na Europskom prvenstvu nećemo vidjeti prije mogućeg drugog kruga, jer će naši igrači u prve tri utakmice u grupi igrati u rezervnim plavim dresovima obzirom na boje i kombinacije dresova Njemačke, Austrije i Poljske. Nadajmo se da će naši dogurati do četvrtfinala i da će isto odigrati u ovim novim Nike kockastim dresovima. Sretno im bilo!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!