Košarka

Barcelona za dlaku u četvrtfinale

Kristian Hohnjec • četvrtak, 20.03.2008.

Košarkaši Barcelone uspjeli su pobijediti moskovski CSKA te tako osigurati mjesto u četvrtfinalu Eurolige. Zahvaljujući tijesnoj pobjedi (64:62) zadržali su prednost jednog poena u međusobnim susretima s Unicajom, koja je nakon uvjerljivog trijumfa nad Repešinom Lottomaticom Top 16 također završila s tri pobjede...

Prepuna Blau Grana slavila je pobjedu Barcelone u utakmici koja je odlučivala o drugoplasiranom u grupi G. Zahvaljujući jednom poenu viška u međusobnim susretima s Unicajom Katalonci su se uspjeli plasirati u četvrtfinale. Premda Moskovljanima ovaj susret nije značio ništa u natjecateljskom smislu, domaćin je odahnuo tek kad je John Robert Holden promašio tricu iz kuta u posljednjim sekundama.

"Jako sam sretan što smo se plasirali u doigravanje. Današnja utakmica bila je najteža u cijeloj sezoni. Uspjeli smo pobijediti, jer smo ograničili izgubljene lopte, strpljivo izvodili naše napade i zaustavili njihove visoke igrače. Plan je bio limitirati pick&roll igru CSKA, posebice Papaloukasa. Protiv Maccabija moramo učiniti isto", komentirao je najplaćeniji igrač Barcelone, Ersan Ilyasova.

Mario Kasun, koji je otkazao nastup za reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, potvrdio je da se nalazi daleko od optimalne forme. Za devet minuta na parketu naš je centar upisao poen (1/2 slobodna bacanja) i skok. Jedini dvocifreni igrač domaćina bio je Jaka Laković (14 koševa). Za goste Šiškauskas i Khryapa ubacili su po 13, dok je Papaloukas dodao 10 asistencija.

Unicaja i Lottomatica imale su pravo na nadu, budući da bi se pobjednik dvoboja plasirao dalje ukoliko Barcelona izgubi. Malažani su uvjerljivo slavili 79:58, no na kraju nije bilo važno. "Konačan rezultat ne reflektira događaje na terenu. Zadovoljan sam igrom svoje momčadi, ali ne i početkom prve i treće četvrtine. Trice Castlea i Jimeneza odlučile su susret. Erazem Lorbek imao je problema s ozljedom, stoga je bilo veoma teško dobiti susret", rekao je Repeša.

Roko Leni Ukić (11 koševa, četiri skoka, četiri dodavanja) bio je jedan od manje loših u redovima Rimljana, premda ga šut nije služio - 4/13 iz igre. U pobjedničkim redovima Davor Kus za osam minuta ostao je bez poena uz dva promašaja. Igrač utakmice s dvosturko-dvoznamenkastim učinkom bio je radišni španjolski reprezentativac Carlos Jimenez (12 koševa, 10 skokova).

Euroliga, Top 16, 6. kolo: Barcelona - CSKA Moskva 64:62; Unicaja - Lottomatica 79:58.
Poredak: CSKA Moskva 4-2, Barcelona 3-3, Unicaja 3-3, Lottomatica 2-4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!