Nogomet

Valencia preko Barcelone u finale Kupa

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 20.03.2008.

Valencia je neodlučen rezultat (1:1) donesen s Nou Campa oplodila pobjedom u utakmici s pet pogodaka. Junaci Mestalle bili su kapetan Ruben Baraja i mladi Mata, dok Barci nisu bili dovoljni pogoci Henryja i Eto`oa. U finalu Kupa kralja Valenciju čeka Getafe koji je u Santanderu zadržao prednost iz prve utakmice...

Sjajnu predstavu pružili su Valencia i Barcelona. Šišmiši su odigrali najboljih 45 minuta sezone i nakon prvog dijela imala prednost 2:0. Gosti su proigrali u nastavku, no do potpunog preokreta nisu uspjeli doći. Tako je momčad Ronalda Koemana došla u priliku da jednim trofejem ipak spasi lošu sezonu u Primeri.

Prvu pravu priliku na utakmici imala je Barcelona kada je u 4. minuti nakon kornera Milito pucao, a loptu s linije glavom izbacio Joaquin. Deset minuta kasnije zaprijetila je i Valencia preko Davida Ville. U 18. minuti zbio se najljepši trenutak utakmice. Ruben Baraja primio je loptu na 25 metara od gola gostiju. Lažnjakom je iz igre izbacio Tourea i onda ljevicom pogodio suprotne rašlje.

Nakon vodstva Valencije izmjenjivale su se šanse s jedne i druge strane. Za domaće je neprecizan bio Villa, dok Barceloni izjednačenje nisu donijeli udarac Milita glavom i dalekometni pokušaj Abidala. Minutu prije kraja prvog poluvremena Valencia je zabila i drugi gol. Kontru je povukao Joaquin koji se spetljao u kaznenom prostoru Barcelone. Ali, nakon gužve lopta dolazi do Ville koji upošljava Matu, a ovaj 19-godišnjak s osam metra matira Valdesa.

U nastavku je Rijkaard je na teren poslao Silvinha i Henryja što mu se isplatilo u 72. minuti kada je Henry centaršut Brazilca pretvorio u pogodak. Samo dvije minute kasnije domaćini su ponovo imali dva pogotka prednosti nakon što Mata pogodio volejom s devet metara. Činilo se da je to kraj Barcinih nadanja, no u zadnjih deset minuta gledali smo malu dramu. Prvo je Eto`o u 81. minuti nakon duplog pasa s Iniestom smanjio na 3:2, a nakon toga gosti sve karte bacaju na napad. Najbolje prilike da Barcelonu odvedu u finale imali su Bojan i Henry, no izjednačenje gosti nisu uhvatili.

Protivnik u finalu Valenciji će biti Getafe koji je na gostovanju kod Racinga uspio obraniti prednost iz prve utakmice (3:1). Racing je odlično ušao u susret i poveo već u 6. minuti pogotkom Munitisa. Nada domaćih da bi mogli doći i do drugog pogotka koji bi značio plasman u završnicu trajala je sve do 81. godine kada je Casquero postavio konačnih 1:1 i poveo svoju momčad do drugog finala Kupa kralja u klupskoj povijesti.

Kup kralja, polufinale: Valencia – Barcelona 3:2 (1:1), Racing S. – Getafe 1:1 (1:3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!