Nogomet

Olić: "Bilić je dobar izbor za HSV"

Duje Mogić • petak, 21.03.2008.

Hamburger SV trenutno se nalazi na drugom mjestu Bundeslige i u lovu je za dobrim plasmanom na kraju sezone, ali i za novim trenerom jer Huub Stevens na ljeto odlazi na klupu PSV-a. Ivica Olić, u razgovoru za njemački Eurosport, je izrazio želju da mu sadašnji izbornik u sljedećoj sezoni bude i klupski trener...

Mogućnost da Slaven Bilić od ovog ljeta počne zarađivati svoj kruh u Njemačkoj zaintrigirala je tamošnje novinare koji su upitali napadača HSV-a i hrvatske reprezentacije o karakteru i načinu rada hrvatskog izbornika. "Radimo zajedno već dvije godine. Uvijek je pošten prema ekipi i ima zdravi, nenametljivi autoritet kod igrača. Kao i kod svakog trenera, za njega govore njegovi rezultati. Suvereno smo osvojili prvo mjesto u skupini ispred moćnih Rusa i Engleza, što mu je sada donijelo ponude iz raznih klubova", hvali Olić svog izbornika.

Bilić je prisustvovao subotnjem okršaju između HSV-a i dortmundske Borussije i Olić je rekao da su poslije utakmice razgovarali o reprezentaciji i Euru. Također mu je Bilić potvrdio da ga je HSV kontaktirao. "On je pametan čovjek, što je pokazao još dok je bio igrač. Bio bi dobar trener za HSV", smatra Ola.

Obzirom da se Njemačka sudara sa Hrvatskom u grupi njihove novinare je zanimalo kolike su naše ambicije i što mogu očekivati od kockastih: "Od nas svi mnogo očekuju, pogotovo naši navijači. Najvažnije je da prođemo grupu, poslije se svašta može dogoditi".

Olić je na sjever Njemačke stigao prošle zime i sadašnji ugovor mu istječe 2009. godine. Tvrdi da je zadovoljan životom u Hamburgu i da će prije ljeta potpisati novi ugovor o kojem pregovara sa upravom, i produžiti svoju vjernost klubu. "Ponude mi laskaju, ali ovdje se osjećam jako dobro. U Moskvi sam proveo četiri godine i tu ću se zadržati još dugo", rekao je 28-godišnjak.

Hrvat je zasad postigao deset pogodaka u Bundesligi ove sezone i dijeli prvo mjesto na klupskoj ljestvici strijelaca sa Rafael van der Vaartom. Do kraja prvenstva ima još deset kola i nada se da će doći do brojke 15 s kojom bi bio vrlo zadovoljan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!