Zimski sportovi

Mao Asada unatoč padu

Maja Giljanović • petak, 21.03.2008.

17-godišnja Japanka Mao Asada pred 9.500 se gledatelja u rasprodanoj dvorani u Göteborgu okrunila naslovom svjetske prvakinje i to usprkos padu odmah na prvom skoku svog tehnički izuzetno zahtjevnog programa...

Štićenica među ostalima i legendarne Tatjane Tarasove, Asada je svjetsku slavu dosegla svojim zaštitnim znakom - trostrukim axelom, ali upravo je u doskoku tog među klizačicama rijetko viđenog skoka pala.

"Lijepo je osvojiti naslov, ali daleko mi je važnije da sam shvatila da se upornošću i htijenjem može sve", izjavila je lani u Tokiju srebrna, dvostruka japanska prvakinja.

Drugoplasirana nakon kratkog programa, dvostruka europska prvakinja Carolina Kostner ostala je gotovo bod kratka (184.68 prema 185.56) dok je broncu, drugu godinu uzastopce, unatoč ozljedi kuka nakon petog mjesta prvog dana dohvatila Južnokorejka Kim Yu-Na.

Braniteljica, pak, naslova Miki Ando nije uspjela dovršiti nastup izmučena ozljedom mišića lijeve noge, a nekadašnja svjetska prvakinja Kimmie Meissner nastup je okončala kao sedma i obzirom na slab plasman dviju sunarodnjakinja (Liang 10. i Wagner 16.), SAD su izgubile jedno mjesto za sljedeće SP u Los Angelesu (kvalifikacije ujedno za ZOI u Vancouveru 2010. godine).

16-godišnja Mirna Librić, podsjetimo, kratki je program okončala na 41. mjestu među 53 natjecateljice.

Francuski plesni par Delobel/Schönfelder ima zdrava četiri boda prednosti ispred trenutno drugoplasiranih Rusa Kohlove i Novickog, dok su Kanađani Virtue/Moir treći prije odlučujućeg slobodnog programa od 18.30 minuta.

Prije njih s kratkim programom će startati i klizači, među 46 kojih je i jedini hrvatski reprezentativac Boris Martinec.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!